Гинисов рекорд у бициклистичкој линијии

Гинисов рекорд у најдужој бициклистичкој линији на свијету оборило је данас 984 бициклиста који су учествовали у вожњи од старта испред зграде Скупштине града Источно Сарајево до зграде заједничких институција у Сарајеву.

Босна и Херцеговина 14.06.2015 | 20:01
Гинисов рекорд у бициклистичкој линијии

Досадашњи рекорд износио је 916 бициклиста и остварен је 2010. године у Калифорнији, САД.

Мухамед Мизић, портпарол Другог "Сарајево гран прија", у оквиру којег је и оборен рекорд, рекао је да се сада чека да представници "Гинисовње књиге рекорда" прегледају видео и потврде да је рекорд оборен.



Учесници су се морали придржавати одређених правила - да највећа раздаљина између два бицикла у линији не смије бити дужа од пет метара, да морају да прођи цијелу стазу дугу око пет километара, да се морају кретати у сваком тренутку, без стајања, да не смију претицати једни друге.



"Сарајево гран при" пројекат организован је под покровитељством Међународне бициклистичке федерације, уз активну подршку такмичења "Тур де Франс".

Извор: СРНА

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

бгд

14.06.2015 12:50

Како је лијепо бити учесник овог обарања гинисовог рекорда.......Све прошло без проблема организатори и волонтери чиста петица, бициклсти из разних дијелова БиХ, а и Сарајева узели уешће, дружили се, и показали и доказали свима који не вјерују да СВИ МИ можемо и хоћемо заједно посебан поздрав водитељу програма на старту поздрав Источно Западно Јужно Сјеверно ентитетско федерално САРАЈЕВО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАЈКОВАН

14.06.2015 13:28

Свака част

ОДГОВОРИТЕ
Name

сссс

14.06.2015 17:58

Лијеп призор срце залупа од радости ево и бајкери у Требињу сви заједно љепота то треба да је у дуси сваког цовјека и бице слоге све похвале

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговина

15.06.2015 22:08

Па не зиве у ТБ примитивци и вехабије па да туку своје госте и бајкере. Били сте сад мирни јер су вас западњаци организовали и постројили а инаце ви би са нозевима досли.