СП: У 1/2-финалу, сем ''Орлића'', још Бразил, Сенегал и Мали!

Нова мерна јединица за сензацију у фудбалу биће селекција Малија до 20 година, пошто је у четвртфиналу Светског првенства елиминисала Немачку бољим извођењем пенала са 4:3 (1:1, 0:1). Тијам одвео Сенегал у полуфинале СП на Новом Зеланду.

Фудбал 14.06.2015 | 15:40
СП: У 1/2-финалу, сем ''Орлића'', још Бразил, Сенегал и Мали!

Репрезентацију коју је Србија у групној фази победила са 2:0, наставила је да чини чуда након што је у осмини финала претходно очитала лекцију Гани са 3:0 и у полуфиналу опет иде на "орлиће".

Сви су били уверени да је ово њихов крајњи домет, јер су се намерили на Немце, али њих није занимало то што су наспрам себе имали једног од главних фаворита за светских трон.

Храбро и отресито су се супротставили, као и свима до сада, а мало су били и миљеници среће, која у спорту прави управо храбре, док "панцери" не знају шта их је снашло.

Јулијан Брант се побринуо за вођство "панцера" прецизним ударцем са дистанце у доњи леви угао, а могли су и да удвоструче предност да голман Малија Ђигу није одбранио пенал Мухтару у 56. минуту.

Само два минута касније стигла је казна - Кулибали је главом после прекида затресао мрежу Немачке за 1:1, па се отишло у продужетке. Могли су и једни и други до тријумфа у додатних пола сата, али се резултат није мењао, па су одлучивали пенали.

У прва три серије су извођачи били сигурни, да би најпре Траоре из Малија био непрецизан, а истом мером му је одмах узвратио Брант. У петој серији је Самасеку био прецизан за Мали, а у трагичара је израстао Штарк који је са беле тачке послао лопту поред стативе, а Немце оставио без борбе за медаљу.

Пенал-рулет је одлучио и други завршен сусрет четвртфинала, у ком је Бразил избацио Португалију - 3:1 (0:0, 0:0). После 120 минута није било погодака, да би са беле тачке Бразилци погодили три пута из четири покушаја, а Португалци само једном.

Следећи противник сенегалске репрезентације биће ипак много јачи – Бразил, који је у четвртфиналу био бољи од Португала, такође после једанаестераца.

Фудбалска репрезентација Сенегала до 20 година први пут у историји пласирала се у полуфинале Мундијалита на Новом Зеланду, пошто је у четвртфиналу у Велингтону савладала Узбекистан са 1:0.

Јунак Лавова Теранге био је Мамаду Тијам који је 13 минута пре краја утакмице искористио добру акцију по левој страни и као да је искусан голгетер, затресао мрежу.

Није било превише прилика пред головима на овој утакмици, само неколико пута су морали да интервенишу голмани Ибрахима Си и Дилшод Камрајев.

Сенегал је тако постао друга афричка селекција која ће ове године играти у полуфиналу Мундијалита. Претходно је сензацију направила селекција Малија која је после пенала савладала Немачку.

Следећи противник сенегалске репрезентације биће ипак много јачи – Бразил, који је у четвртфиналу био бољи од Португала, такође после једанаестераца.

Интересантно, једино Сенегал није дошао до тријумфа се беле тачке у четвртфиналу, пошто је тако славила и Србије у дуелу са САД.

Коментари / 0

Оставите коментар