SP: U 1/2-finalu, sem ''Orlića'', još Brazil, Senegal i Mali!

Nova merna jedinica za senzaciju u fudbalu biće selekcija Malija do 20 godina, pošto je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva eliminisala Nemačku boljim izvođenjem penala sa 4:3 (1:1, 0:1). Tijam odveo Senegal u polufinale SP na Novom Zelandu.

Fudbal 14.06.2015 | 15:40
SP: U 1/2-finalu, sem ''Orlića'', još Brazil, Senegal i Mali!

Reprezentaciju koju je Srbija u grupnoj fazi pobedila sa 2:0, nastavila je da čini čuda nakon što je u osmini finala prethodno očitala lekciju Gani sa 3:0 i u polufinalu opet ide na "orliće".

Svi su bili uvereni da je ovo njihov krajnji domet, jer su se namerili na Nemce, ali njih nije zanimalo to što su naspram sebe imali jednog od glavnih favorita za svetskih tron.

Hrabro i otresito su se suprotstavili, kao i svima do sada, a malo su bili i miljenici sreće, koja u sportu pravi upravo hrabre, dok "panceri" ne znaju šta ih je snašlo.

Julijan Brant se pobrinuo za vođstvo "pancera" preciznim udarcem sa distance u donji levi ugao, a mogli su i da udvostruče prednost da golman Malija Đigu nije odbranio penal Muhtaru u 56. minutu.

Samo dva minuta kasnije stigla je kazna - Kulibali je glavom posle prekida zatresao mrežu Nemačke za 1:1, pa se otišlo u produžetke. Mogli su i jedni i drugi do trijumfa u dodatnih pola sata, ali se rezultat nije menjao, pa su odlučivali penali.

U prva tri serije su izvođači bili sigurni, da bi najpre Traore iz Malija bio neprecizan, a istom merom mu je odmah uzvratio Brant. U petoj seriji je Samaseku bio precizan za Mali, a u tragičara je izrastao Štark koji je sa bele tačke poslao loptu pored stative, a Nemce ostavio bez borbe za medalju.

Penal-rulet je odlučio i drugi završen susret četvrtfinala, u kom je Brazil izbacio Portugaliju - 3:1 (0:0, 0:0). Posle 120 minuta nije bilo pogodaka, da bi sa bele tačke Brazilci pogodili tri puta iz četiri pokušaja, a Portugalci samo jednom.

Sledeći protivnik senegalske reprezentacije biće ipak mnogo jači – Brazil, koji je u četvrtfinalu bio bolji od Portugala, takođe posle jedanaesteraca.

Fudbalska reprezentacija Senegala do 20 godina prvi put u istoriji plasirala se u polufinale Mundijalita na Novom Zelandu, pošto je u četvrtfinalu u Velingtonu savladala Uzbekistan sa 1:0.

Junak Lavova Terange bio je Mamadu Tijam koji je 13 minuta pre kraja utakmice iskoristio dobru akciju po levoj strani i kao da je iskusan golgeter, zatresao mrežu.

Nije bilo previše prilika pred golovima na ovoj utakmici, samo nekoliko puta su morali da intervenišu golmani Ibrahima Si i Dilšod Kamrajev.

Senegal je tako postao druga afrička selekcija koja će ove godine igrati u polufinalu Mundijalita. Prethodno je senzaciju napravila selekcija Malija koja je posle penala savladala Nemačku.

Sledeći protivnik senegalske reprezentacije biće ipak mnogo jači – Brazil, koji je u četvrtfinalu bio bolji od Portugala, takođe posle jedanaesteraca.

Interesantno, jedino Senegal nije došao do trijumfa se bele tačke u četvrtfinalu, pošto je tako slavila i Srbije u duelu sa SAD.

Komentari / 0

Ostavite komentar