Србија у полуфиналу Свјетског првенства

Репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Светског првенства за фудбалере до 20 година пошто је јутрос у Окланду (Нови Зеланд), после бољег извођења једанаестераца савладали САД са 6:5.

Србија 14.06.2015 | 10:50
Србија у полуфиналу Свјетског првенства

После регуларних 90 минута утакмица је завршена резултатом 0:0, а голова није било ни у продужецима, па је одлука о последњем полуфиналисти Светског првенства за играче до 20 година пала после једанаестераца.

Пре Србије у полуфинале су се пласирале репрезентације Малија, Бразила и Сенегала.

За улазак у финале српски репрезентативци ће се 17. јуна борити против Малија, кога су у предтакмичењу савладали са 2:0.

Утакмица Србија - САД одиграна је на стадиону Северни Харбур пред око десет хиљада гледалаца, а судио је Португалац Артур Дијаз.

Жути картони: Антонов и Мандић (Србија), односно Рекуехо (САД)

Стрелци из једанаестерца за српску репрезентацију били су Зђелар, Бабић, Грујић, Живковић, Антонов и Максимовић, док је шутеве Мандића, Рајковића и Вељковића зауставио голман САД Стивен.

За Американце голове из пенала постигли су Пејн, Ариола, Хиндман, Делгадо и Зелалем. Рајковић је одбранио ударце Рубина и Рекуеха, док су Сонора и Картер били непрецизни.

СРБИЈА: Србија: Рајковић , Стевановић, Вељковић, Бабић, Антонов, Зђелар, Максимовић, Сергеј Милинковић (од 111. мин, Грујић), Живковић, Гаћиновић (од 68. мин. Шапоњић) и Мандић

С А Д: Стивен, Пејн, Мјазга, Картер, Рекуехо, Хиндман, Делгадо, Томсон (од 103. мин Сонора), Ариола, Зелалем и Рубин.

После исцрпљујућег дуела против Мађара у осмини финала, у којем су до победе стигли тек после продужетака, изабраници српског селектора Вељка Пауновића морали су да потроше последње атоме енергије и јутрос, не били се пласирали у полуфинале Светског првенства.

За разлику од сусрета са Мађарском када је и срећа била савезник српских фудбалера, против Американаца она је била на страни Американаца, поготово после прилике из које Шапоњић није успео само да "угура" лопту у мрежу.

На "пенал лутрији" куглица се поново поигравала са изабраницима Вељка Пауновића. Прву прилику пропустио је Предраг Рајковић у 6. серији, када му је противнички колега Стивен одбранио ударац.

Нова прилика уследила је нешто касније када је и Вељковић могао да стави тачку на ову драму, али је и његов шут зауставио голман америчке репрезентације. Најзад, у 9. серији Немања Максимовић је био прецизан и Србију одвео међу четири најбоље младе репрезентације на свету. Претходно, Рајковић је зауставио шут Рекуеха којим је Максимовићу омогућио да постане јунак пенал драме.

За улазак у финале СП играча до 20 година Србија ће се борити против Малија, а та утакмица играће се, такође у Окленду, 17. јуна.

Извор: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

xxx

14.06.2015 12:02

Браво СРБИЈО,имате подршку цијеле БиХ,осим оних десетак појединаца који ће лајковати негативно

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејан-босанац

14.06.2015 12:16

И ја цеститам комсијама и надам се да це макар у финале.. Хајмо орлици оле оле..

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоли

14.06.2015 12:26

Бравоооо момцииии !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеро

14.06.2015 18:14

Свака част дечки.

ОДГОВОРИТЕ