Srbija u polufinalu Svjetskog prvenstva

Reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva za fudbalere do 20 godina pošto je jutros u Oklandu (Novi Zeland), posle boljeg izvođenja jedanaesteraca savladali SAD sa 6:5.

Srbija 14.06.2015 | 10:50
Srbija u polufinalu Svjetskog prvenstva

Posle regularnih 90 minuta utakmica je završena rezultatom 0:0, a golova nije bilo ni u produžecima, pa je odluka o poslednjem polufinalisti Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina pala posle jedanaesteraca.

Pre Srbije u polufinale su se plasirale reprezentacije Malija, Brazila i Senegala.

Za ulazak u finale srpski reprezentativci će se 17. juna boriti protiv Malija, koga su u predtakmičenju savladali sa 2:0.

Utakmica Srbija - SAD odigrana je na stadionu Severni Harbur pred oko deset hiljada gledalaca, a sudio je Portugalac Artur Dijaz.

Žuti kartoni: Antonov i Mandić (Srbija), odnosno Rekueho (SAD)

Strelci iz jedanaesterca za srpsku reprezentaciju bili su Zđelar, Babić, Grujić, Živković, Antonov i Maksimović, dok je šuteve Mandića, Rajkovića i Veljkovića zaustavio golman SAD Stiven.

Za Amerikance golove iz penala postigli su Pejn, Ariola, Hindman, Delgado i Zelalem. Rajković je odbranio udarce Rubina i Rekueha, dok su Sonora i Karter bili neprecizni.

SRBIJA: Srbija: Rajković , Stevanović, Veljković, Babić, Antonov, Zđelar, Maksimović, Sergej Milinković (od 111. min, Grujić), Živković, Gaćinović (od 68. min. Šaponjić) i Mandić

S A D: Stiven, Pejn, Mjazga, Karter, Rekueho, Hindman, Delgado, Tomson (od 103. min Sonora), Ariola, Zelalem i Rubin.

Posle iscrpljujućeg duela protiv Mađara u osmini finala, u kojem su do pobede stigli tek posle produžetaka, izabranici srpskog selektora Veljka Paunovića morali su da potroše poslednje atome energije i jutros, ne bili se plasirali u polufinale Svetskog prvenstva.

Za razliku od susreta sa Mađarskom kada je i sreća bila saveznik srpskih fudbalera, protiv Amerikanaca ona je bila na strani Amerikanaca, pogotovo posle prilike iz koje Šaponjić nije uspeo samo da "ugura" loptu u mrežu.

Na "penal lutriji" kuglica se ponovo poigravala sa izabranicima Veljka Paunovića. Prvu priliku propustio je Predrag Rajković u 6. seriji, kada mu je protivnički kolega Stiven odbranio udarac.

Nova prilika usledila je nešto kasnije kada je i Veljković mogao da stavi tačku na ovu dramu, ali je i njegov šut zaustavio golman američke reprezentacije. Najzad, u 9. seriji Nemanja Maksimović je bio precizan i Srbiju odveo među četiri najbolje mlade reprezentacije na svetu. Prethodno, Rajković je zaustavio šut Rekueha kojim je Maksimoviću omogućio da postane junak penal drame.

Za ulazak u finale SP igrača do 20 godina Srbija će se boriti protiv Malija, a ta utakmica igraće se, takođe u Oklendu, 17. juna.

Izvor: Tanjug

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

xxx

14.06.2015 12:02

Bravo SRBIJO,imate podršku cijele BiH,osim onih desetak pojedinaca koji će lajkovati negativno

ODGOVORITE
Name

dejan-bosanac

14.06.2015 12:16

I ja cestitam komsijama i nadam se da ce makar u finale.. Hajmo orlici ole ole..

ODGOVORITE
Name

loli

14.06.2015 12:26

Bravoooo momciiii !!!

ODGOVORITE
Name

Zero

14.06.2015 18:14

Svaka čast dečki.

ODGOVORITE