"Дунав ми је узео Ђорђа"

„Имам пет ћерки и имала сам петорицу синова, али Дунав ми је узео мог Ђорђа“, сломљеним гласом, уплакана и загледана у бели чаршав који је прекривао њено дете, рекла је мајка Ђорђа Пантића (10), који се у четвртак удавио у насељу Врбовском код Панчева. Рониоци су јуче око 12 сати пронашли тело Ђорђа, који је нестао прекјуче поподне.

Србија 13.06.2015 | 22:19
"Дунав ми је узео Ђорђа"

Дечак је последњи пут виђен у четвртак поподне на обали Дунава када је са три другара и једном другарицом отишао на купање. На тој плажи је нађена његова одећа. Тело несрећног малишана идентификовала је мајка. Дечаков брат је испричао да је Ђорђе са другарима дошао на плажу како би прославио крај школске године.

- Рекли су ми да је током играња, Ђорђа, који није био пливач, као ни његови пријатељи, повукао вир и он је нестао. Деца која су била са њим, након повратка кући, ништа нам нису рекла, али су нам након инсистирања признала шта се догодило - рекао је Пантићев брат, а потом бризнуо у плач.

Додао је да је Ђорђе био врло добар ученик који је увек био насмејан и био је нада породице. Инспектори београдске полиције испитују све околности ове несреће и проверавају наводе деце као и зашто је нестанак детета пријављен у четвртак тек око 23 часа. Драма породице Пантић трајала је од четвртка увече када у браћа и мајка дошли на насип и дозивали дечака.

Ујутро су сачекали рониоце који су након вишесатне претраге дечака нашли у корењу врбе. У потрагу за дечаком били су укључени и житељи насеља Врбовско. Мештанин који је од почетка био укључен у потрагу објашњава да је чуо како је до трагедије дошло.

- Пошто немају други начин да се расхладе, дошли су овде на плажу, где су играли одбојку. Изненада је Ђорђа ухватио вир, али тада му је у помоћ притекла другарица која га је ухватила за руку. Борба са водом дуго је трајала и колико сам чуо Ђорђе је из неког разлога пустио руку те девојчице, а затим је потонуо. Да ли је то урадио како и њу не би повукао са собом, што ме не би чудило, јер је био племенит или га је издала снага, нећемо сазнати - рекао је комшија породице Пантић. Пре неколико година, отац деце је умро, а бавио се пољопривредом како би прехранио породицу.

Коментари / 0

Оставите коментар