Зашто Додик не одустаје од Човића?

Тема са насловнице 9. броја Народног магазина Истина је ратни дневник војника Насера орића, који је прије неколико дана ухапшен у Швајцарској по потјерници Србије, за ратне злочине у Сребреници.

Република Српска 14.06.2015 | 10:55
Зашто Додик не одустаје од Човића?

Магазин Истина ће у неколико наставака објављивати дијелове тог дневника који говоре о стравичним злочинима у Подрињу, као и детаљима који су били непознати јавности.

У интервјуу за истину предсједник ДНС и градоначелник Приједора Марко Павић говори о томе шта Приједор и Приједорчани замјерају вишим нивоима власти, оцјењује тренутну политичку ситуацију у Српској и БиХ, те тврди да су покушаји опозиције да преузме власт осуђени на пропаст.

У рубрици седмица идемо у сусрет првој званичној посјети Томислава Николића као предсједника Србије Сарајеву, те разлозима и сусретима те посјете. Говоримо и о процесу који се пред француским судом води због сада већ чувене изјаве Боба Дилана да “Јевреји могу препознати нацисте, а Срби Хрвате.

Поводом сјећања на страдале у систему усташких логора Госпић – Јадовно – Паг, у народном интервјуу разговарамо са предсједником удружеnjа јадовно 1941 Душаном Басташићем, који је један од најзаслужнијих што се већ пети пут на мјесту злочина одржати помен жртвама. На ову причу надовезује се и текст посвећен Зорки Делић, једној од ријетких свједока пакла које су прошла дјеца кроз усташке логоре. Зорка је преминула 4. јуна, што је био повод да се присјетимо њене животне приче која превазилази све што сте до сада чули о Другом свјетском рату.

У теми броја говоримо о томе како одрастају наша дјеца, и зашто се о тим питањима говори само кад се деси нека трагедија у којој учествују малољетници. Дјеца су осталим данима препуштена себи, док школа и породице пребацују кривицу једни на друге, сматрају саговорници Истине.

Анализирамо и зашто у Српској готово да нема туризма, али има на стотине туристичких организација и радника у њима, те коме одговара такво стаnjе. Питамо гдје ће познате личности на годишњи одмор, које дестинације су популарне…

Скенирамо како се преко институција културе одливају средства из заједничког буџета БиХ у Федерацију, те колико се више новца даје у Сарајево у односу на културу. Зашто се Милорад Додик није удаљио од Драгана Човића, иако овај од њега јесте. Пишемо и како ће се начелник Прњавора Синиша Гатарић И премијерка Цвијановић наћи пред судом. Гдје одлази новац за чишћење парка у Бијељини, и зашто га морају чистити људи који доалзе из Америке на одмор?

Бивши радници РАОП из источног Сарајева и поред пресуда нису добили оно што им припада. Електропривреда Српске је један од највећих неплатиша струје а само Хидроелектранама на Требишњици дугује 68 милиона за преузету струју. Зашто је Додик на мукама кога подржати као лидера СНСД у Бијељини, читајте у новом броју Истине, која је на кисоцима у понедељак, 15. јуна.

(Магазин Истина)

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

зато

13.06.2015 21:11

јер је глуп!Имали су заједницки привредни талова, и подухвата преко њихових играца и опсор фирми, перуци новац, вријеме це показати када оду у прдекану обојица .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Волим РС

13.06.2015 21:24

Што не објавите текст о Огњену Врањешу кој игра за репрезентацију БиХ којег су навијачи БиХ репрезентације тзв. Фанатицоси изложили линчу због тетоваже на којој се види граница Републике Српске!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.рс

13.06.2015 22:22

Немој прицати глупости

Name

Волим РС

13.06.2015 22:34

Очекујем од вас да објавите текст и став о линчу младића који је одбио да игра за Србију, игра за БиХ, а воли нашу Републику! Барем је то заслужио. Подршка Огњену! Подршка свима нама којима волимо Републику Српску!

Name

Тузла

14.06.2015 07:49

То је група неписмених, али знате ви то. Код вас их таквих има на извоз.

Name

звездас

14.06.2015 08:16

ЗАСТО ИГРА ЗА ТУ РЕПРЕНЗИТАЦИЈУ ЈА НЕ БИ НИ УСНУ ПОЗЕЛИО ДА ИГРАМ ЈЕДИНО БИ ОСТАВИО МОГУЦНОСТ ДА ЗАИГРАМ КАДА ТА РЕПРЕНЗИТАЦИЈА БУДЕ СРПСКА - ХРВАТСКА - БОСЊАЦКА И СВИХ ЊЕНИ ГРАДЈАНА А ТАКО И НАВИЈАЦИ БУДУ СКУПА А ОВАКО ОВО НИЈЕ БИХ РЕПРЕНЗИТАЦИЈА!!! ЗНАМ ДА СЕ ОВО НЕЦЕ СВИДЈЕТИ БОСЊАЦИМА!? САМО ДА ИХ ПОДСЈЕТИМ ЈЕДАН НАРОД ЈЕ НАЈВИСЕ НАВИО ЗА ЈЕДНУ РЕПРЕНЗИТАЦИЈУ ПРИЈЕ ПОЛА ВИЈЕКА И ГДЈЕ ЈЕ ТА РЕПРЕНЗИТАЦИЈА ИЛИ ДРЗАВА? ЗБОГОМ!

Name

Ис

14.06.2015 08:21

...И којег треба да пљују и Срби, јер се, зарад утакмице у босњацкој репрезентацији, одрекао Републике Српске и прекрио тетовазу неком сликом.

Name

Мила

14.06.2015 08:59

Не знас ни ти сам ста ВОЛИС !

Name

@звездас

15.06.2015 07:13

Е што нас насекира ,како ћемо ноћ преспавати. Пошто видим да си необавјештен да те упознам: Репрезентација БиХ има свој статус,у том "тијелу"су и представници из РС-а и равноправно одлучују о свему. Упитај ти себе "шта ће они ту",они су доста"више" изнад Огњена,збогом и теби и пиши кад стигнеш.

Name

Све док не сконтате....

13.06.2015 21:30

Овако це вам бити све док не сконтате да ово сто радите унистава само вас а остале народе тек мало глава заболи од цињенице да јос нисте досли себи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

13.06.2015 22:57

Не видим разлог зашто Марку Павићу посвећујете простор. Он није ништа мањи лопов од Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слависа

14.06.2015 06:42

Браво за правовремене и тацне вијести. Само тако наставите. За кратко вријеме, Истина је постала најбољи цасопис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре црни груја

14.06.2015 09:24

Па зар не контас да рацунају на Павица као вецину....али ниста од тога

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВИНГА

14.06.2015 10:01

НЕ ВИДИМ КАКВЕ ВЕЗЕ ИМА ВРАЊЕС СА ГОРЕ НАВЕДЕНИМ ЛОПОВЛУЦИМА И МАХИНАЦИЈАМА ОНИХ КОЈИ НАЈВИСЕ ДОПРИНОСЕ ДА РС НЕСТАНЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

14.06.2015 10:58

Павићу, ми смо већ доживјели пропаст зато што сте ви на власти. И црни ђаво би био бољи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

@звездас

14.06.2015 15:38

Огњен игра за БиХ не зато сто је воли,него зато сто нема мјеста у репрезентацији Србије,а данас је све интерес,Огñјен зна да му цијена расте ако игра за репрезентацију.А теско да репрезентација БиХ мозе имати доста играца Срба и Хрвата јер они који вриједе играју за Хрватску и Србију.Реално Огњен је просјецан играц али игра за репрезентацију,теско је направити репрезентацију БиХ,ако врхунски играци из два народа не зеле да играју за ту репрезентацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Као у поучној народној причи

14.06.2015 15:54

Све личи на једну стару народну причицу, са поучном поентом на крају: Пустио бих ја њега али неће он мене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАРКО БЛ

15.06.2015 03:59

Павић је приватизово Министарство саобраћаја,КАКАВ ЈЕ ТО ИЗРОД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Огњена

15.06.2015 07:29

Бошњак сам из Сарајева и моја апсолутна подршка за Огија, мени је та тетоважа у домену приватности исто као и религија или сеx са женом или мушкарцом.Оги се својим играма доказао и ту почиње и завршава сва прича.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xx

15.06.2015 08:43

Хлеба , хлеба господару.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пишите ћирилицом

15.06.2015 16:15

Пишите Црби ћирилицом да знамо да ли си то што тврдиш да јеси. Туђе нећемо, своје с поносом не дамо.

ОДГОВОРИТЕ