Zašto Dodik ne odustaje od Čovića?

Tema sa naslovnice 9. broja Narodnog magazina Istina je ratni dnevnik vojnika Nasera orića, koji je prije nekoliko dana uhapšen u Švajcarskoj po potjernici Srbije, za ratne zločine u Srebrenici.

Republika Srpska 14.06.2015 | 10:55
Zašto Dodik ne odustaje od Čovića?

Magazin Istina će u nekoliko nastavaka objavljivati dijelove tog dnevnika koji govore o stravičnim zločinima u Podrinju, kao i detaljima koji su bili nepoznati javnosti.

U intervjuu za istinu predsjednik DNS i gradonačelnik Prijedora Marko Pavić govori o tome šta Prijedor i Prijedorčani zamjeraju višim nivoima vlasti, ocjenjuje trenutnu političku situaciju u Srpskoj i BiH, te tvrdi da su pokušaji opozicije da preuzme vlast osuđeni na propast.

U rubrici sedmica idemo u susret prvoj zvaničnoj posjeti Tomislava Nikolića kao predsjednika Srbije Sarajevu, te razlozima i susretima te posjete. Govorimo i o procesu koji se pred francuskim sudom vodi zbog sada već čuvene izjave Boba Dilana da “Jevreji mogu prepoznati naciste, a Srbi Hrvate.

Povodom sjećanja na stradale u sistemu ustaških logora Gospić – Jadovno – Pag, u narodnom intervjuu razgovaramo sa predsjednikom udruženja jadovno 1941 Dušanom Bastašićem, koji je jedan od najzaslužnijih što se već peti put na mjestu zločina održati pomen žrtvama. Na ovu priču nadovezuje se i tekst posvećen Zorki Delić, jednoj od rijetkih svjedoka pakla koje su prošla djeca kroz ustaške logore. Zorka je preminula 4. juna, što je bio povod da se prisjetimo njene životne priče koja prevazilazi sve što ste do sada čuli o Drugom svjetskom ratu.

U temi broja govorimo o tome kako odrastaju naša djeca, i zašto se o tim pitanjima govori samo kad se desi neka tragedija u kojoj učestvuju maloljetnici. Djeca su ostalim danima prepuštena sebi, dok škola i porodice prebacuju krivicu jedni na druge, smatraju sagovornici Istine.

Analiziramo i zašto u Srpskoj gotovo da nema turizma, ali ima na stotine turističkih organizacija i radnika u njima, te kome odgovara takvo stanje. Pitamo gdje će poznate ličnosti na godišnji odmor, koje destinacije su popularne…

Skeniramo kako se preko institucija kulture odlivaju sredstva iz zajedničkog budžeta BiH u Federaciju, te koliko se više novca daje u Sarajevo u odnosu na kulturu. Zašto se Milorad Dodik nije udaljio od Dragana Čovića, iako ovaj od njega jeste. Pišemo i kako će se načelnik Prnjavora Siniša Gatarić I premijerka Cvijanović naći pred sudom. Gdje odlazi novac za čišćenje parka u Bijeljini, i zašto ga moraju čistiti ljudi koji doalze iz Amerike na odmor?

Bivši radnici RAOP iz istočnog Sarajeva i pored presuda nisu dobili ono što im pripada. Elektroprivreda Srpske je jedan od najvećih neplatiša struje a samo Hidroelektranama na Trebišnjici duguje 68 miliona za preuzetu struju. Zašto je Dodik na mukama koga podržati kao lidera SNSD u Bijeljini, čitajte u novom broju Istine, koja je na kisocima u ponedeljak, 15. juna.

(Magazin Istina)

Komentari / 21

Ostavite komentar
Name

zato

13.06.2015 21:11

jer je glup!Imali su zajednicki privredni talova, i poduhvata preko njihovih igraca i opsor firmi, peruci novac, vrijeme ce pokazati kada odu u prdekanu obojica .

ODGOVORITE
Name

Volim RS

13.06.2015 21:24

Što ne objavite tekst o Ognjenu Vranješu koj igra za reprezentaciju BiH kojeg su navijači BiH reprezentacije tzv. Fanaticosi izložili linču zbog tetovaže na kojoj se vidi granica Republike Srpske!?

ODGOVORITE
Name

Re.rs

13.06.2015 22:22

Nemoj pricati gluposti

Name

Volim RS

13.06.2015 22:34

Očekujem od vas da objavite tekst i stav o linču mladića koji je odbio da igra za Srbiju, igra za BiH, a voli našu Republiku! Barem je to zaslužio. Podrška Ognjenu! Podrška svima nama kojima volimo Republiku Srpsku!

Name

Tuzla

14.06.2015 07:49

To je grupa nepismenih, ali znate vi to. Kod vas ih takvih ima na izvoz.

Name

zvezdas

14.06.2015 08:16

ZASTO IGRA ZA TU REPRENZITACIJU JA NE BI NI USNU POZELIO DA IGRAM JEDINO BI OSTAVIO MOGUCNOST DA ZAIGRAM KADA TA REPRENZITACIJA BUDE SRPSKA - HRVATSKA - BOSNJACKA I SVIH NJENI GRADJANA A TAKO I NAVIJACI BUDU SKUPA A OVAKO OVO NIJE BIH REPRENZITACIJA!!! ZNAM DA SE OVO NECE SVIDJETI BOSNJACIMA!? SAMO DA IH PODSJETIM JEDAN NAROD JE NAJVISE NAVIO ZA JEDNU REPRENZITACIJU PRIJE POLA VIJEKA I GDJE JE TA REPRENZITACIJA ILI DRZAVA? ZBOGOM!

Name

Is

14.06.2015 08:21

...I kojeg treba da pljuju i Srbi, jer se, zarad utakmice u bosnjackoj reprezentaciji, odrekao Republike Srpske i prekrio tetovazu nekom slikom.

Name

Mila

14.06.2015 08:59

Ne znas ni ti sam sta VOLIS !

Name

@zvezdas

15.06.2015 07:13

E što nas nasekira ,kako ćemo noć prespavati. Pošto vidim da si neobavješten da te upoznam: Reprezentacija BiH ima svoj status,u tom "tijelu"su i predstavnici iz RS-a i ravnopravno odlučuju o svemu. Upitaj ti sebe "šta će oni tu",oni su dosta"više" iznad Ognjena,zbogom i tebi i piši kad stigneš.

Name

Sve dok ne skontate....

13.06.2015 21:30

Ovako ce vam biti sve dok ne skontate da ovo sto radite unistava samo vas a ostale narode tek malo glava zaboli od cinjenice da jos niste dosli sebi.

ODGOVORITE
Name

Crni Gruja

13.06.2015 22:57

Ne vidim razlog zašto Marku Paviću posvećujete prostor. On nije ništa manji lopov od Dodika.

ODGOVORITE
Name

Slavisa

14.06.2015 06:42

Bravo za pravovremene i tacne vijesti. Samo tako nastavite. Za kratko vrijeme, Istina je postala najbolji casopis.

ODGOVORITE
Name

re crni gruja

14.06.2015 09:24

Pa zar ne kontas da racunaju na Pavica kao vecinu....ali nista od toga

ODGOVORITE
Name

SVINGA

14.06.2015 10:01

NE VIDIM KAKVE VEZE IMA VRANJES SA GORE NAVEDENIM LOPOVLUCIMA I MAHINACIJAMA ONIH KOJI NAJVISE DOPRINOSE DA RS NESTANE.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

14.06.2015 10:58

Paviću, mi smo već doživjeli propast zato što ste vi na vlasti. I crni đavo bi bio bolji...

ODGOVORITE
Name

@zvezdas

14.06.2015 15:38

Ognjen igra za BiH ne zato sto je voli,nego zato sto nema mjesta u reprezentaciji Srbije,a danas je sve interes,Ogñjen zna da mu cijena raste ako igra za reprezentaciju.A tesko da reprezentacija BiH moze imati dosta igraca Srba i Hrvata jer oni koji vrijede igraju za Hrvatsku i Srbiju.Realno Ognjen je prosjecan igrac ali igra za reprezentaciju,tesko je napraviti reprezentaciju BiH,ako vrhunski igraci iz dva naroda ne zele da igraju za tu reprezentaciju.

ODGOVORITE
Name

Kao u poučnoj narodnoj priči

14.06.2015 15:54

Sve liči na jednu staru narodnu pričicu, sa poučnom poentom na kraju: Pustio bih ja njega ali neće on mene.

ODGOVORITE
Name

MARKO BL

15.06.2015 03:59

Pavić je privatizovo Ministarstvo saobraćaja,KAKAV JE TO IZROD.

ODGOVORITE
Name

Za Ognjena

15.06.2015 07:29

Bošnjak sam iz Sarajeva i moja apsolutna podrška za Ogija, meni je ta tetovaža u domenu privatnosti isto kao i religija ili sex sa ženom ili muškarcom.Ogi se svojim igrama dokazao i tu počinje i završava sva priča.

ODGOVORITE
Name

xx

15.06.2015 08:43

Hleba , hleba gospodaru.

ODGOVORITE
Name

Пишите ћирилицом

15.06.2015 16:15

Пишите Cрби ћирилицом да знамо да ли си то што тврдиш да јеси. Туђе нећемо, своје с поносом не дамо.

ODGOVORITE