Албанци срушили Французе у Елбасану - 1:0!

После 1:1 у новембру прошле године, екипа Ђанија Де Бјазија показала да је у овом моменту на врхунцу форме...

Фудбал 13.06.2015 | 21:45
Албанци срушили Французе у Елбасану - 1:0!

Са Албанијом дефинитивно шале више нема и на екипу Ђанија Де Бјазија одавно нико не сме да гледа као на нижеразредно друштво! После минималне победе над Португалијом у Авеиру, ремија са Француском прошлог новембра и пакленог отпора који је осетила Италија у препуном Елбасану десило се чудо - Албанија је покорила француску легију странаца!

Црни орлови су минималном победом (1:0) послали ривалима из Групе И више него јасну поруку - пласман на ЕУРО 2016 не сме да изостане. А позиција на табели ставља их у пол позицију да испуне зацртани циљ.

Оно што су Албанци показали против Португалије, Италије и Француске у првом сусрету виђено је и овог пута - тотална офанзива, без обзира на то ко је противник. А такав фудбал на крају се исплатио екипи која сада више изазива страхопоштовање од многих селекција у окружењу!

Дидије Дешан се против Албаније одлучио за веома јак састав, посебно јер су у нападачкој линији били тренутно најбољи нападачи - Лаказет, Жиру и Гризман. Касније су на терен истрчали и Н'Теп и Фекир, док је Карим Бензема био ослобђен дужности. Али, чак и са таквом поставом, где је у свим линијама тима све "пуцало" од врхунских имена, Галски петлови су добрих 70 минута имали тек четири ударца ка противничком голу, без озбиљније шансе да се угрози мрежа голмана Берише?!

Албанија је готово у свим сегментима била боља од данашњег противника. Осим што је нападала кад год се прилика указала, статистички подаци показују да је Уго Лорис био на страшним мукама, пошто је само у првом полувремену морао чак седам пута да интервенише, а до краја сусрета домаћин је имао укупно 12 шутева ка голу Француске!

Једини погодак на утакмици стигао је после слободног ударца који је у 43. минуту извео 21-годишњи Ергис Каче, момак који је у Србији познат по томе што је на друштвеним мрежама постављао фотографије на којима носи и велича озлоглашени УЧК!

Француска се у другом полувремену мало освестила, на терен је истрчао и Пол Погба, али ствари се нису битније мењале. Албанија је пратила ниво игре који је диктирао противник и на крају је успео да се одбрани и слави велику победу!

Албанија ће наредну званичну утакмицу одиграти 4. септембра против Данске у Копенхагену.

АЛБАНИЈА – ФРАНЦУСКА 1:0 (1:0)

/Каче 43/

Стадион: Елбасан Арена, Елбасан
Судија: Халис Озкахја (Турска)

АЛБАНИЈА: Бериша – Хисај, Цана, Ајети, Алији – Лила (од 18. Мемушај), Баша (од 71. Лилај), Каче (од 80. Балај) – Роши (од 64. Садику), Лењани (од 58. Валдет), Цикалеши (од 88. Фејзулаху).

ФРАНЦУСКА: Лорис – Жале (од 71. Сања), Варан, Сако, Евра – Гоналон (од 59. Валбуена), Кондогбија, Паје (од 46. Погба) – Лаказет, Гризман (од 58. Н'Теп), Жиру (од 46. Фекир).

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мојсије са истока

14.06.2015 06:06

Фудбал се игра и срцем за своју домовину а не васи "орлици" манекени, само гањају старлете.

ОДГОВОРИТЕ