Albanci srušili Francuze u Elbasanu - 1:0!

Posle 1:1 u novembru prošle godine, ekipa Đanija De Bjazija pokazala da je u ovom momentu na vrhuncu forme...

Fudbal 13.06.2015 | 21:45
Albanci srušili Francuze u Elbasanu - 1:0!

Sa Albanijom definitivno šale više nema i na ekipu Đanija De Bjazija odavno niko ne sme da gleda kao na nižerazredno društvo! Posle minimalne pobede nad Portugalijom u Aveiru, remija sa Francuskom prošlog novembra i paklenog otpora koji je osetila Italija u prepunom Elbasanu desilo se čudo - Albanija je pokorila francusku legiju stranaca!

Crni orlovi su minimalnom pobedom (1:0) poslali rivalima iz Grupe I više nego jasnu poruku - plasman na EURO 2016 ne sme da izostane. A pozicija na tabeli stavlja ih u pol poziciju da ispune zacrtani cilj.

Ono što su Albanci pokazali protiv Portugalije, Italije i Francuske u prvom susretu viđeno je i ovog puta - totalna ofanziva, bez obzira na to ko je protivnik. A takav fudbal na kraju se isplatio ekipi koja sada više izaziva strahopoštovanje od mnogih selekcija u okruženju!

Didije Dešan se protiv Albanije odlučio za veoma jak sastav, posebno jer su u napadačkoj liniji bili trenutno najbolji napadači - Lakazet, Žiru i Grizman. Kasnije su na teren istrčali i N'Tep i Fekir, dok je Karim Benzema bio oslobđen dužnosti. Ali, čak i sa takvom postavom, gde je u svim linijama tima sve "pucalo" od vrhunskih imena, Galski petlovi su dobrih 70 minuta imali tek četiri udarca ka protivničkom golu, bez ozbiljnije šanse da se ugrozi mreža golmana Beriše?!

Albanija je gotovo u svim segmentima bila bolja od današnjeg protivnika. Osim što je napadala kad god se prilika ukazala, statistički podaci pokazuju da je Ugo Loris bio na strašnim mukama, pošto je samo u prvom poluvremenu morao čak sedam puta da interveniše, a do kraja susreta domaćin je imao ukupno 12 šuteva ka golu Francuske!

Jedini pogodak na utakmici stigao je posle slobodnog udarca koji je u 43. minutu izveo 21-godišnji Ergis Kače, momak koji je u Srbiji poznat po tome što je na društvenim mrežama postavljao fotografije na kojima nosi i veliča ozloglašeni UČK!

Francuska se u drugom poluvremenu malo osvestila, na teren je istrčao i Pol Pogba, ali stvari se nisu bitnije menjale. Albanija je pratila nivo igre koji je diktirao protivnik i na kraju je uspeo da se odbrani i slavi veliku pobedu!

Albanija će narednu zvaničnu utakmicu odigrati 4. septembra protiv Danske u Kopenhagenu.

ALBANIJA – FRANCUSKA 1:0 (1:0)

/Kače 43/

Stadion: Elbasan Arena, Elbasan
Sudija: Halis Ozkahja (Turska)

ALBANIJA: Beriša – Hisaj, Cana, Ajeti, Aliji – Lila (od 18. Memušaj), Baša (od 71. Lilaj), Kače (od 80. Balaj) – Roši (od 64. Sadiku), Lenjani (od 58. Valdet), Cikaleši (od 88. Fejzulahu).

FRANCUSKA: Loris – Žale (od 71. Sanja), Varan, Sako, Evra – Gonalon (od 59. Valbuena), Kondogbija, Paje (od 46. Pogba) – Lakazet, Grizman (od 58. N'Tep), Žiru (od 46. Fekir).

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

mojsije sa istoka

14.06.2015 06:06

Fudbal se igra i srcem za svoju domovinu a ne vasi "orlici" manekeni, samo ganjaju starlete.

ODGOVORITE