Опозив начелника општине Шипово?

Турбуленције на локалном нивоу се настављају. Ускро слиједи још један референдум. Овај пут у Шипову. За 21. јун заказан је опозив НДП-овог начелника општине Милорада Ћирка.

Република Српска 13.06.2015 | 21:07
Опозив начелника општине Шипово?

Одборници ДНС-а који су до сада били са НДП-ом, СДС-ом и ПДП-ом прешли су у табор СНСД-а. Коалција ДНС- СНСД сада има скупштинску већину коју чини 12 од укупно 19 одборника.

Парламентарци НДП-а подржавају свог начелника и тврде да се наставља са куповином, овај пут, одборника.

Начелник општине, тврди, да се ради искључиво о интересима појединих група. Милорад Ћирко је убјеђен да му грађани Шипова вјерују и да ће само узалуд бити потрошен општински новац на припрему референдума.

Крсто Јандрић данас се пред новиарима појавио са папирима, који, каже, указују на све малверзације у које су уплетени одборници СНСД-а. Осим што су, тврди, сами себи давали позајмице из општинског буџета, дјелили су и земљиште.

Са промјенама односа снага на локалном нивоу се наставља. Након Градишке, Котор Вароша, Српца и Кнежева на ред је дошло Шипово. За 8 дана биће познат расплет цијеле ситуације, односно, хоће ли грађани остати уз Милорада Ћирка или ће ипак окренути лист.

(БН ТВ)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

СзП

13.06.2015 20:31

Лагано се губе скупштине општина, а хоће се намакнути већина у скупштини РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

школарац

13.06.2015 22:29

Сви изманипулисани од Милорада Додика и његове екипе црвених краватана, а лопова без премца. Развалили су скоро све, што нису развалиће до краја године. Умјесто да чувају стоку они се дали у политику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

улица је закон

14.06.2015 09:41

Па изведите народ на улице па да видите како је све по закону.Видјели они да ви само прицате,а они вас растурају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ацо

14.06.2015 09:42

Змаја за Нацелника,ма не Предсједника РС.Он је одраз насег становниства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоки

14.06.2015 11:49

Срамота нек је ове одборнике,тразе смјену најјцаснијег и најпостенијег цовјека опстине Сипово,тразе смјену једног ратног команданта,Питање ста би било са Сиповом и народом Сипова да није било команданта Цирка.Бозе ста смо доцекали да дезертери и ратни профитери смјењују једног команданта.Подрска команданту,с вјером у Бога,за Циру и Сипово !!!

ОДГОВОРИТЕ