Opoziv načelnika opštine Šipovo?

Turbulencije na lokalnom nivou se nastavljaju. Uskro slijedi još jedan referendum. Ovaj put u Šipovu. Za 21. jun zakazan je opoziv NDP-ovog načelnika opštine Milorada Ćirka.

Republika Srpska 13.06.2015 | 21:07
Opoziv načelnika opštine Šipovo?

Odbornici DNS-a koji su do sada bili sa NDP-om, SDS-om i PDP-om prešli su u tabor SNSD-a. Koalcija DNS- SNSD sada ima skupštinsku većinu koju čini 12 od ukupno 19 odbornika.

Parlamentarci NDP-a podržavaju svog načelnika i tvrde da se nastavlja sa kupovinom, ovaj put, odbornika.

Načelnik opštine, tvrdi, da se radi isključivo o interesima pojedinih grupa. Milorad Ćirko je ubjeđen da mu građani Šipova vjeruju i da će samo uzalud biti potrošen opštinski novac na pripremu referenduma.

Krsto Jandrić danas se pred noviarima pojavio sa papirima, koji, kaže, ukazuju na sve malverzacije u koje su upleteni odbornici SNSD-a. Osim što su, tvrdi, sami sebi davali pozajmice iz opštinskog budžeta, djelili su i zemljište.

Sa promjenama odnosa snaga na lokalnom nivou se nastavlja. Nakon Gradiške, Kotor Varoša, Srpca i Kneževa na red je došlo Šipovo. Za 8 dana biće poznat rasplet cijele situacije, odnosno, hoće li građani ostati uz Milorada Ćirka ili će ipak okrenuti list.

(BN TV)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

SzP

13.06.2015 20:31

Lagano se gube skupštine opština, a hoće se namaknuti većina u skupštini RS.

ODGOVORITE
Name

školarac

13.06.2015 22:29

Svi izmanipulisani od Milorada Dodika i njegove ekipe crvenih kravatana, a lopova bez premca. Razvalili su skoro sve, što nisu razvaliće do kraja godine. Umjesto da čuvaju stoku oni se dali u politiku.

ODGOVORITE
Name

ulica je zakon

14.06.2015 09:41

Pa izvedite narod na ulice pa da vidite kako je sve po zakonu.Vidjeli oni da vi samo pricate,a oni vas rasturaju.

ODGOVORITE
Name

aco

14.06.2015 09:42

Zmaja za Nacelnika,ma ne Predsjednika RS.On je odraz naseg stanovnistva.

ODGOVORITE
Name

zoki

14.06.2015 11:49

Sramota nek je ove odbornike,traze smjenu najjcasnijeg i najpostenijeg covjeka opstine Sipovo,traze smjenu jednog ratnog komandanta,Pitanje sta bi bilo sa Sipovom i narodom Sipova da nije bilo komandanta Cirka.Boze sta smo docekali da dezerteri i ratni profiteri smjenjuju jednog komandanta.Podrska komandantu,s vjerom u Boga,za Ciru i Sipovo !!!

ODGOVORITE