Корупција нам односи три милијарде годишње

У Брчком се, на позив Удружења грађана „Призма“ које уз подршку АКАУНТ мреже у БиХ врши мониторинг у јавним институцијама дистрикта, разговарало о борби против корупције и чињеници да годишње нанасе директну штету већу од три милијарде марака.

Босна и Херцеговина 13.06.2015 | 20:45
Корупција нам односи три милијарде годишње

Почетак свих зала је приватизација продаје која нам је, по рецепту западних сила, укоријенила корупцију и криминал у привредни систем и вратила нас у рани 19. вијек, оцијенио је проф. др Алекса Милојевић у дискусији о генераторима корупције који су по званичним истраживањима изражено присутни у Брчко дистрикту.

И док у земљама западне Европе три четвртине друштвеног богатства чини мање од једног процента предузећа, нама се као образац подваљује развој малих и средњих предузећа, каже проф. Милојевић и сматра да је корупција управо у таквом систему и облику својине.

Систем гаји корупцију, она живи у органима власти, а за промјене је неопходна политичка воља на свим нивоима и активније учешће грађана, оцијенио је потпредсједник Скупштине дистрикта Адем Рибић.

А да ли су у Брчком изабрани представници власти одлучни да с декларативне искораче у конкретну битку против корупције показаће ускоро посланици Скупштине у изјашњавању о Владином сету антикоруптивних закона: о заштити звиждача, одузимању нелегално стечене имовине и незастаријевању кривичних дјела у области приватизације.

(БН ТВ)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

цси

13.06.2015 21:09

Па када вам је корумпирано правосудје судије , тузиластво, ко да се бори против криминала и корупције, безброј афера крупних имате ниједну нисте довели до краја и процесуирали, Бирац, Боска, БОБАР БАНКА; ФЕРОС; ЦАЈЕВАЦ; а да неприцамо о парницним поступцима гдје вам судије узимају новце и доносе пресуде наруцене и договорено које немају апсолутно везе са доказима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

13.06.2015 21:31

Какве три милијарде, смијешно, корупција нас је потпуно развалила. Све је уништено и пометено. Сад пасите траву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

13.06.2015 22:23

ТАЦНО СВАКЕ ГОД ОД РС СЕ УКРАДЕ 1 МИЛИЈАРДА КМ И УРЕДНО ЗАВРСИ КОД ИНТЕГРАЛА НИСКОГРАДЊЕ И МГ МИНДА ТУ СУ ПАРЕ НАРОДНЕ ОРОЦЕНЕ КОД ПОСТЕНИХ ЉУДИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цонсиглиере

14.06.2015 21:41

Похлепа је природна особина човјека. Ограничена је једино похлепама других, па се и доносе закони, правила, норме, обичаји и сл. да се уведе реда у односе међу људима, да се крв не пролијева. Проблеми настају кад појединци или групе ојачају, па газе и преко морала, и обичаја, и закона, па грабе ли грабе, отимају и кидају, обзира немају. Склањај се или те прегазише, осакатише, убише, затраше. Ето, што је то је а добро није..

ОДГОВОРИТЕ