Korupcija nam odnosi tri milijarde godišnje

U Brčkom se, na poziv Udruženja građana „Prizma“ koje uz podršku AKAUNT mreže u BiH vrši monitoring u javnim institucijama distrikta, razgovaralo o borbi protiv korupcije i činjenici da godišnje nanase direktnu štetu veću od tri milijarde maraka.

Bosna i Hercegovina 13.06.2015 | 20:45
Korupcija nam odnosi tri milijarde godišnje

Početak svih zala je privatizacija prodaje koja nam je, po receptu zapadnih sila, ukorijenila korupciju i kriminal u privredni sistem i vratila nas u rani 19. vijek, ocijenio je prof. dr Aleksa Milojević u diskusiji o generatorima korupcije koji su po zvaničnim istraživanjima izraženo prisutni u Brčko distriktu.

I dok u zemljama zapadne Evrope tri četvrtine društvenog bogatstva čini manje od jednog procenta preduzeća, nama se kao obrazac podvaljuje razvoj malih i srednjih preduzeća, kaže prof. Milojević i smatra da je korupcija upravo u takvom sistemu i obliku svojine.

Sistem gaji korupciju, ona živi u organima vlasti, a za promjene je neophodna politička volja na svim nivoima i aktivnije učešće građana, ocijenio je potpredsjednik Skupštine distrikta Adem Ribić.

A da li su u Brčkom izabrani predstavnici vlasti odlučni da s deklarativne iskorače u konkretnu bitku protiv korupcije pokazaće uskoro poslanici Skupštine u izjašnjavanju o Vladinom setu antikoruptivnih zakona: o zaštiti zviždača, oduzimanju nelegalno stečene imovine i nezastarijevanju krivičnih djela u oblasti privatizacije.

(BN TV)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

csi

13.06.2015 21:09

Pa kada vam je korumpirano pravosudje sudije , tuzilastvo, ko da se bori protiv kriminala i korupcije, bezbroj afera krupnih imate nijednu niste doveli do kraja i procesuirali, Birac, Boska, BOBAR BANKA; FEROS; CAJEVAC; a da nepricamo o parnicnim postupcima gdje vam sudije uzimaju novce i donose presude narucene i dogovoreno koje nemaju apsolutno veze sa dokazima.

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

13.06.2015 21:31

Kakve tri milijarde, smiješno, korupcija nas je potpuno razvalila. Sve je uništeno i pometeno. Sad pasite travu.

ODGOVORITE
Name

Bl

13.06.2015 22:23

TACNO SVAKE GOD OD RS SE UKRADE 1 MILIJARDA KM I UREDNO ZAVRSI KOD INTEGRALA NISKOGRADNJE I MG MINDA TU SU PARE NARODNE OROCENE KOD POSTENIH LJUDI

ODGOVORITE
Name

Consigliere

14.06.2015 21:41

Pohlepa je prirodna osobina čovjeka. Ograničena je jedino pohlepama drugih, pa se i donose zakoni, pravila, norme, običaji i sl. da se uvede reda u odnose među ljudima, da se krv ne prolijeva. Problemi nastaju kad pojedinci ili grupe ojačaju, pa gaze i preko morala, i običaja, i zakona, pa grabe li grabe, otimaju i kidaju, obzira nemaju. Sklanjaj se ili te pregaziše, osakatiše, ubiše, zatraše. Eto, što je to je a dobro nije..

ODGOVORITE