Штутгарт: Надал је први финалиста!

Шпански тенисер Рафаел Надал пласирао се у финале АТП турнира у Штутгарту, пошто је у првом полуфиналу савладао Француза Гаела Монфиса са 6:3, 6:4.

Тенис 13.06.2015 | 17:15
Штутгарт: Надал је први финалиста!

Надал је за 79 минута надиграо Монфиса који је одлично сервирао (уписао 11 асова), али се у одсудним тренуцима "глупирао" што га је коштало пораза.

Шпанац је одиграо много сигурније него претходна два меча против Багдатиса и Томића, па ће имати прилику да трећи пут освоји титулу у немачком граду.

У оба сета био му је потребан по један брејк, док је спасао укупно четири брејк шансе противника. Ипак, могло је све да буде много другачије да је Француз искористио једну од три шансе на старту меча. Од тог тренутка је потпуно изгубио фокус и дозволио Надалу да контролише меч.

Рафа је најбољи био 2006. и 2007. године, али је тада турнир игран на шљаци, док ће сада играти за трофеј на премијерном издању на трави.

Надал ће се за трофеј борити против победника другог полуфинала у којем су се састали српски тенисер Виктор Троицки и Хрват Марин Чилић. Тај меч је у току.

Коментари / 0

Оставите коментар