Štutgart: Nadal je prvi finalista!

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u finale ATP turnira u Štutgartu, pošto je u prvom polufinalu savladao Francuza Gaela Monfisa sa 6:3, 6:4.

Tenis 13.06.2015 | 17:15
Štutgart: Nadal je prvi finalista!

Nadal je za 79 minuta nadigrao Monfisa koji je odlično servirao (upisao 11 asova), ali se u odsudnim trenucima "glupirao" što ga je koštalo poraza.

Španac je odigrao mnogo sigurnije nego prethodna dva meča protiv Bagdatisa i Tomića, pa će imati priliku da treći put osvoji titulu u nemačkom gradu.

U oba seta bio mu je potreban po jedan brejk, dok je spasao ukupno četiri brejk šanse protivnika. Ipak, moglo je sve da bude mnogo drugačije da je Francuz iskoristio jednu od tri šanse na startu meča. Od tog trenutka je potpuno izgubio fokus i dozvolio Nadalu da kontroliše meč.

Rafa je najbolji bio 2006. i 2007. godine, ali je tada turnir igran na šljaci, dok će sada igrati za trofej na premijernom izdanju na travi.

Nadal će se za trofej boriti protiv pobednika drugog polufinala u kojem su se sastali srpski teniser Viktor Troicki i Hrvat Marin Čilić. Taj meč je u toku.

Komentari / 0

Ostavite komentar