А шта каже Колинда на ''свастику''?! Шукер много љут!

Председница Хрватске Колинде Грабар-Китаровић осудила је постављање кукастог крста на травњаку сплитског стадиона 'Пољуд'. Фудбалски савез Хрватске (ХНС) упутио је извињење након инцидента у утакмици квалификација између Хрватске и Италије која се синоћ играла у Сплиту, а која је завршена резултатом 1:1.

Фудбал 13.06.2015 | 21:30
А шта каже Колинда на ''свастику''?! Шукер много љут!

Кукасти крст је уочен током фудбалске утакмице између Хрватске и Италије.

Из кабинета председнице упозорили су да Хрватска има озбиљан проблем с хулиганима који желе да је оцрне, пренела је агенција Хина.

Злогласни кукасти крст, симбол нацистичке Немачке, био је утиснут у травњак терена стадииона Пољуд, уочи утакмице квалификација за првенство Европе између Хрватске и Италије, који је завршен ремијем - 1:1.

"Најоштрије осуђујем појаву свастике на травњаку на синоћњој утакмици репрезентација Хрватске и Италије у Сплиту", саопштила је канцеларија председице Грабар-Китаровић.

Како је истакнуто, "Хрватска има најбоље и најверније навијаче, али и врло озбиљан проблем с хулиганима којима је циљ оцрнити не само хрватски фудбал, него и хрватску државу".

Грабар-Китаровић је оценила да је тим чином нанесена немерљива штета угледу хрватских грађана у свету.

"Тражим журну истрагу, одлучну реакцију свих надлежних институција у циљу проналажења и процесуирања починитеља", навела је председница Хрватске у саопштењу.

Сплитска полиција објавила је да трага за особама који су пре утакмице на травњаку пољудског стадиона направиле знак кукастог крста.

"Извињавамо се се због нацистичког симбола. Радило се о средству које је 24 до 48 сати прије утакмице постављено на травњак. То је очигледна саботажа и криминално дјело. Тражимо од полиције да нађе кривца који је осрамотио хрватску државу и репрезентацију", рекао је портпарол ХНС-а Томислав Пацак.

Први човјек хрватског фудбала Давор Шукер за италијанску телевизију "Раи Спорт" је казао да неки навијачи не поштују поравила.

"Имамо проблем јер навијачи не поштују правила. Причат ћемо о томе сутра. Да, љут сам! Невјероватно је играти иза затворених врата. Ово је била важна утакмица за Хрватску и Италију, али надам се да ће обје екипе ићи на Еуро", рекао је Шукер.

Коментари / 0

Оставите коментар