A šta kaže Kolinda na ''svastiku''?! Šuker mnogo ljut!

Predsednica Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović osudila je postavljanje kukastog krsta na travnjaku splitskog stadiona 'Poljud'. Fudbalski savez Hrvatske (HNS) uputio je izvinjenje nakon incidenta u utakmici kvalifikacija između Hrvatske i Italije koja se sinoć igrala u Splitu, a koja je završena rezultatom 1:1.

Fudbal 13.06.2015 | 21:30
A šta kaže Kolinda na ''svastiku''?! Šuker mnogo ljut!

Kukasti krst je uočen tokom fudbalske utakmice između Hrvatske i Italije.

Iz kabineta predsednice upozorili su da Hrvatska ima ozbiljan problem s huliganima koji žele da je ocrne, prenela je agencija Hina.

Zloglasni kukasti krst, simbol nacističke Nemačke, bio je utisnut u travnjak terena stadiiona Poljud, uoči utakmice kvalifikacija za prvenstvo Evrope između Hrvatske i Italije, koji je završen remijem - 1:1.

"Najoštrije osuđujem pojavu svastike na travnjaku na sinoćnjoj utakmici reprezentacija Hrvatske i Italije u Splitu", saopštila je kancelarija predsedice Grabar-Kitarović.

Kako je istaknuto, "Hrvatska ima najbolje i najvernije navijače, ali i vrlo ozbiljan problem s huliganima kojima je cilj ocrniti ne samo hrvatski fudbal, nego i hrvatsku državu".

Grabar-Kitarović je ocenila da je tim činom nanesena nemerljiva šteta ugledu hrvatskih građana u svetu.

"Tražim žurnu istragu, odlučnu reakciju svih nadležnih institucija u cilju pronalaženja i procesuiranja počinitelja", navela je predsednica Hrvatske u saopštenju.

Splitska policija objavila je da traga za osobama koji su pre utakmice na travnjaku poljudskog stadiona napravile znak kukastog krsta.

"Izvinjavamo se se zbog nacističkog simbola. Radilo se o sredstvu koje je 24 do 48 sati prije utakmice postavljeno na travnjak. To je očigledna sabotaža i kriminalno djelo. Tražimo od policije da nađe krivca koji je osramotio hrvatsku državu i reprezentaciju", rekao je portparol HNS-a Tomislav Pacak.

Prvi čovjek hrvatskog fudbala Davor Šuker za italijansku televiziju "Rai Sport" je kazao da neki navijači ne poštuju poravila.

"Imamo problem jer navijači ne poštuju pravila. Pričat ćemo o tome sutra. Da, ljut sam! Nevjerovatno je igrati iza zatvorenih vrata. Ovo je bila važna utakmica za Hrvatsku i Italiju, ali nadam se da će obje ekipe ići na Euro", rekao je Šuker.

Komentari / 0

Ostavite komentar