Видео: Све хрватске срамоте...!

Капа доле хрватским медијима који су листом осудили малоумни чин - цртање свастике на трави "Пољуда". Подсетите се сличних испада хрватских хулигана.

Фудбал 13.06.2015 | 20:30
Видео: Све хрватске срамоте...!

Хрватски фудбалски савез је у последњих 10 година у касу УЕФА уплатио више од пола милиона евра због испада навијача, односно хулигана који се издају за навијаче хрватске репрезентације.

Изгледа да ништа нису научили (баш као ни њихове "колеге" из Србије), па су на ионако тужну слику са "Пољуда", где је у петак увече Хрватска играла велики дерби квалификација за ЕП против Италије, додали још једну мучну коцкицу. У облику нацистичког симбола - свастике!

Хрватски фудбалери, Хрватски фудбалски савез, хрватска спортска штампа згрожена је новим испадом својих "навијача", а сада се моле богу да УЕФА неће избацити "коцкасте" из квалификација за ЕУРО 2016. године.

Меч Хрватска - Италија, који је завршен 1:1, неће се памтими ни по чему другом него по новом безумном испаду појединца или групе која је, очигледно, желела да науди Хрватском савезу.

Свастика је исцртана некаквом хемикалијом, коју радници нису успели да уклоне пре почетка меча, а УЕФА је већ подигла обе обрве. Као да им није било довољно што је меч одигран без публике (опет казна), већ су на све то желели да додатно покваре слику.

Није згорег подестити да су навијачи Хајдука имали сличну "акцију" пре десетак година када су телима, на стадиону у Италији, телима формирали кукасти крст.

"Срамота на Пољуду", наслов је на Тпорталу, Индеx додаје "Познати починилац" (јасна је алузија на то што се годинама уназад попуштало хулиганима), а загребачки "Јутарњи лист" кроз перо Александра Холиге иде најдаље: "ХНС годинама усташлук третира као несташлук"...

Хрватским колегама свака част на текстовима, оценама, примедбама, закључцима. Све то, у нешто другачијем облику, дешава се и овде у Србији и зато треба да нас занима шта се дешава у комшилуку. Јер, ништа ми нисмо бољи од њих. И иста шамарчина УЕФА, која сасвим сигурно, очекује Хрвате, могла би да буде ударена и нама.

УЕФА је годинама кажњавала Хрватски фудбалски савез, што новчано, што играњем домаћих утакмица без публике, али ефеката нема - хулигани "нахрањени" нацизмом, фашизмом и шовинизмом - увек наново ударају.

Хрвати се сада плаше, много се плаше, да је ово за њих крај квалификација. Могуће је да ће УЕФА донети и такву одлуку, мада је извесније да ће она бити блажа. Руку на срце, за Хрватски фудбалски савез боље је да репрезентација буде избачена из квалификација, јер ће тиме имати јак аргумент у рукама за коначан обрачун са хулиганима.

Или је ово утопија на брдовитом Балкану?

Подсетите се појединих испада хрватских "навијача"
Хрватска - Италија 16. новембар 2014.

Хрватски навијачи нападају полицију на ЕУРО 2012...

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Славко ЦЗ

13.06.2015 12:31

Хрватски испади су далеко гори од српских,...КАДА СУ СРБИ ЦРТАЛИ НАЦИСТИЧКЕ СИМБОЛЕ И ГАЈИЛИ ФАШИЗАМ ИЛИ НАЦИЗАМ ОД КОГ СУ СТРАДАЛИ ? Хрвати су увијек били на страни нациста и фашиста па им Европа која је и сама таква годинама "гледа кроз прсте ",сумњам да ће бити кажњени, како би то Србија била кажњена да су тако нешто направили.

ОДГОВОРИТЕ