Video: Sve hrvatske sramote...!

Kapa dole hrvatskim medijima koji su listom osudili maloumni čin - crtanje svastike na travi "Poljuda". Podsetite se sličnih ispada hrvatskih huligana.

Fudbal 13.06.2015 | 20:30
Video: Sve hrvatske sramote...!

Hrvatski fudbalski savez je u poslednjih 10 godina u kasu UEFA uplatio više od pola miliona evra zbog ispada navijača, odnosno huligana koji se izdaju za navijače hrvatske reprezentacije.

Izgleda da ništa nisu naučili (baš kao ni njihove "kolege" iz Srbije), pa su na ionako tužnu sliku sa "Poljuda", gde je u petak uveče Hrvatska igrala veliki derbi kvalifikacija za EP protiv Italije, dodali još jednu mučnu kockicu. U obliku nacističkog simbola - svastike!

Hrvatski fudbaleri, Hrvatski fudbalski savez, hrvatska sportska štampa zgrožena je novim ispadom svojih "navijača", a sada se mole bogu da UEFA neće izbaciti "kockaste" iz kvalifikacija za EURO 2016. godine.

Meč Hrvatska - Italija, koji je završen 1:1, neće se pamtimi ni po čemu drugom nego po novom bezumnom ispadu pojedinca ili grupe koja je, očigledno, želela da naudi Hrvatskom savezu.

Svastika je iscrtana nekakvom hemikalijom, koju radnici nisu uspeli da uklone pre početka meča, a UEFA je već podigla obe obrve. Kao da im nije bilo dovoljno što je meč odigran bez publike (opet kazna), već su na sve to želeli da dodatno pokvare sliku.

Nije zgoreg podestiti da su navijači Hajduka imali sličnu "akciju" pre desetak godina kada su telima, na stadionu u Italiji, telima formirali kukasti krst.

"Sramota na Poljudu", naslov je na Tportalu, Index dodaje "Poznati počinilac" (jasna je aluzija na to što se godinama unazad popuštalo huliganima), a zagrebački "Jutarnji list" kroz pero Aleksandra Holige ide najdalje: "HNS godinama ustašluk tretira kao nestašluk"...

Hrvatskim kolegama svaka čast na tekstovima, ocenama, primedbama, zaključcima. Sve to, u nešto drugačijem obliku, dešava se i ovde u Srbiji i zato treba da nas zanima šta se dešava u komšiluku. Jer, ništa mi nismo bolji od njih. I ista šamarčina UEFA, koja sasvim sigurno, očekuje Hrvate, mogla bi da bude udarena i nama.

UEFA je godinama kažnjavala Hrvatski fudbalski savez, što novčano, što igranjem domaćih utakmica bez publike, ali efekata nema - huligani "nahranjeni" nacizmom, fašizmom i šovinizmom - uvek nanovo udaraju.

Hrvati se sada plaše, mnogo se plaše, da je ovo za njih kraj kvalifikacija. Moguće je da će UEFA doneti i takvu odluku, mada je izvesnije da će ona biti blaža. Ruku na srce, za Hrvatski fudbalski savez bolje je da reprezentacija bude izbačena iz kvalifikacija, jer će time imati jak argument u rukama za konačan obračun sa huliganima.

Ili je ovo utopija na brdovitom Balkanu?

Podsetite se pojedinih ispada hrvatskih "navijača"
Hrvatska - Italija 16. novembar 2014.

Hrvatski navijači napadaju policiju na EURO 2012...

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Славко ЦЗ

13.06.2015 12:31

Хрватски испади су далеко гори од српских,...КАДА СУ СРБИ ЦРТАЛИ НАЦИСТИЧКЕ СИМБОЛЕ И ГАЈИЛИ ФАШИЗАМ ИЛИ НАЦИЗАМ ОД КОГ СУ СТРАДАЛИ ? Хрвати су увијек били на страни нациста и фашиста па им Eвропа која је и сама таква годинама "гледа кроз прсте ",сумњам да ће бити кажњени, како би то Србија била кажњена да су тако нешто направили.

ODGOVORITE