Толе о дрону: Неко чека расплет у групи...

Зашто данас нисмо сазнали дефинитивну одлуку о утакмици Србија - Албанија? Председник ФСС каже да можда није случајно рок померен за 10. јул...

Фудбал 13.06.2015 | 20:15
Толе о дрону: Неко чека расплет у групи...

Сувише компликован случај и за један Суд за арбитражу у спорту, у Лозани, или нешто друго?

Ако питате председника ФСС Томислава Караџића, то што се ЦАС до данас (а тако је било најављено), није изјаснио по питању жалби фудбалских савеза Србије и Албаније – није случајно!

Наиме, након што је УЕФА утакмицу квалификација за ЕУРО 2016 између Србије и Албаније у Београду, прекинуту у 42. минуту при резултату 0:0 због појављивања дрона са заставом такозване Велике Албаније и потом утрчавања навијача на терен, регистровала резултатом 3:0 за "орлове", а потом нас казнила одузимањем та три бода, жалбе обе стране биле су одбијене.

И наш и комшијски савез потом су случај пренеле из Ниона у Лозану, прошлог јануара, а из ЦАС су поручили да ће коначна одлука бити донета пре ове, 5. рунде квалификација у нашој Групи И, у којој Србија у суботу увече гостује у Данској.

Међутим, уместо пресуде стигло је ново одлагање за 10. јул ове године.

У том тренутку, без обзира на то да ли ће обе жалбе бити одбијене или не, да ли ће ЦАС пресудити у нашу корист или евентуално албанску, Србија би сутрашњим поразом или изгубила или шансе за пласман у Француску свела на домен теорије.

Да ли је због тога уследило и ово ново померање?

"Сазнао сам још у Цириху (приликом изборног конгреса ФИФА, 29. маја, прим. аут) да се тако нешто спрема и да све до јула нећемо знати одлуку", рекао је Караџић за СОС канал.

"Постоје индиције да неко чека расплет у групи, па да донесе одлуку и то не би било коректно. Сви нас уверавају да смо понудили одличне аргументе у нашу одбрану и то нас радује. Не очекујемо нешто специјално, али смемо ваљда да се надамо", додао је.

Без обзира шта се крије иза овог одлагања и какав ће бити коначан исход спора, "орловима" је победа у Данској неопходна. Могу ли они то?

Коментари / 0

Оставите коментар