Tole o dronu: Neko čeka rasplet u grupi...

Zašto danas nismo saznali definitivnu odluku o utakmici Srbija - Albanija? Predsednik FSS kaže da možda nije slučajno rok pomeren za 10. jul...

Fudbal 13.06.2015 | 20:15
Tole o dronu: Neko čeka rasplet u grupi...

Suviše komplikovan slučaj i za jedan Sud za arbitražu u sportu, u Lozani, ili nešto drugo?

Ako pitate predsednika FSS Tomislava Karadžića, to što se CAS do danas (a tako je bilo najavljeno), nije izjasnio po pitanju žalbi fudbalskih saveza Srbije i Albanije – nije slučajno!

Naime, nakon što je UEFA utakmicu kvalifikacija za EURO 2016 između Srbije i Albanije u Beogradu, prekinutu u 42. minutu pri rezultatu 0:0 zbog pojavljivanja drona sa zastavom takozvane Velike Albanije i potom utrčavanja navijača na teren, registrovala rezultatom 3:0 za "orlove", a potom nas kaznila oduzimanjem ta tri boda, žalbe obe strane bile su odbijene.

I naš i komšijski savez potom su slučaj prenele iz Niona u Lozanu, prošlog januara, a iz CAS su poručili da će konačna odluka biti doneta pre ove, 5. runde kvalifikacija u našoj Grupi I, u kojoj Srbija u subotu uveče gostuje u Danskoj.

Međutim, umesto presude stiglo je novo odlaganje za 10. jul ove godine.

U tom trenutku, bez obzira na to da li će obe žalbe biti odbijene ili ne, da li će CAS presuditi u našu korist ili eventualno albansku, Srbija bi sutrašnjim porazom ili izgubila ili šanse za plasman u Francusku svela na domen teorije.

Da li je zbog toga usledilo i ovo novo pomeranje?

"Saznao sam još u Cirihu (prilikom izbornog kongresa FIFA, 29. maja, prim. aut) da se tako nešto sprema i da sve do jula nećemo znati odluku", rekao je Karadžić za SOS kanal.

"Postoje indicije da neko čeka rasplet u grupi, pa da donese odluku i to ne bi bilo korektno. Svi nas uveravaju da smo ponudili odlične argumente u našu odbranu i to nas raduje. Ne očekujemo nešto specijalno, ali smemo valjda da se nadamo", dodao je.

Bez obzira šta se krije iza ovog odlaganja i kakav će biti konačan ishod spora, "orlovima" je pobeda u Danskoj neophodna. Mogu li oni to?

Komentari / 0

Ostavite komentar