Бијела кућа без потврде да су украдени подаци

Бијела кућа је саопштила да не може да потврди информацију о томе да су хаковани лични подаци свих 14 милиона људи који су у свим ранијим периодима, а и данас запослени у америчким федералним службама.

Свијет 13.06.2015 | 09:03
Бијела кућа без потврде да су украдени подаци

Синдикат запослених у америчкоуј влади саопштио је претходно у петак да су хакери украли личне податке и идентификационе бројеве сваког федералног службеника у САД.Синдикат је, како је пренио АП, указао да је сајбер напад, објелодањен прије неколико дана, много тежи него што администрација предсједника Барака Обаме признаје.

Портпарол Бијеле куће Џош Ернст изјавио је да је истрага у току. Прошле седмице америчка влада је саопштила да су откривени подаци четири милиона људи.

Демократски сенатор Хари Рид рекао је у Сенату да су хакерски напад у децембру на податке федералних службеника извели Кинези, преноси АП.

Предсједник синдиката запослених у влади САД Дејвид Кокс навео је да су хакери украли информације о статусу ветерана, војним досијеима, адресама, животном и здравственом осигурању, као и податке о примањима федералних службеника.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар