Bijela kuća bez potvrde da su ukradeni podaci

Bijela kuća je saopštila da ne može da potvrdi informaciju o tome da su hakovani lični podaci svih 14 miliona ljudi koji su u svim ranijim periodima, a i danas zaposleni u američkim federalnim službama.

Svijet 13.06.2015 | 09:03
Bijela kuća bez potvrde da su ukradeni podaci

Sindikat zaposlenih u američkouj vladi saopštio je prethodno u petak da su hakeri ukrali lične podatke i identifikacione brojeve svakog federalnog službenika u SAD.Sindikat je, kako je prenio AP, ukazao da je sajber napad, objelodanjen prije nekoliko dana, mnogo teži nego što administracija predsjednika Baraka Obame priznaje.

Portparol Bijele kuće Džoš Ernst izjavio je da je istraga u toku. Prošle sedmice američka vlada je saopštila da su otkriveni podaci četiri miliona ljudi.

Demokratski senator Hari Rid rekao je u Senatu da su hakerski napad u decembru na podatke federalnih službenika izveli Kinezi, prenosi AP.

Predsjednik sindikata zaposlenih u vladi SAD Dejvid Koks naveo je da su hakeri ukrali informacije o statusu veterana, vojnim dosijeima, adresama, životnom i zdravstvenom osiguranju, kao i podatke o primanjima federalnih službenika.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar