Војводина је увијек била српска територија

Војводина је увијек била српска територија али политичким манипулацијама такозваних војвођанских аутономаша којима се жели увести нека нова нација покушава се , кроз статус аутономије доћи до државотворности што у великој мјери може дестабилизовати ову српску покрајину, упозорили су српски историчари и други представници српског корпуса у Војводини гостујући у емисији Изазови БН ТВ.

Република Српска 12.06.2015 | 22:56
Војводина је увијек била српска територија

Радован Калабић, предсједник Одбора за дијаспору Српске народне партије, објашњава да историјске чињенице потврђују да је Вовојдина била увијек дио српског национа, али да истовремено постоје јаке струје управо у одрођеним српским круговима које настоје зарад својих личних интереса, Војводину издвојити из састава Србије и обезбједити Војводини државност. Калабић упозорава да се то нарочито покушава радити кроз институције културе, што је веома опасно.

Томислав Бокан, предсједник Народног покрета "Динара - Дрина- Дунав" указао је на погубност инсистирања на формирању новог народа тзв. Војвођана и посебно је поразно што то долази управо из појединих српских кругова.
"Једини спас нам је у српском заједништву и јединству", сматра Бокан.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић указује да повезивање статуса Републике Српске и Војводине је потпуно неутемељено, јер то су два српска простора са потпуно различитим статусом и уређењем, тврди Анђелковић.
"Република Српска као ентитет има готово све одлике државности С друге стране, Војводина је само покрајина Србије, што може и да се промијени", сматра Анђелковић.

Историчар Дејан Микавица указује на дубоке везе Републике Српске и Војводине. Срби у Војводини би требали да слиједе националну чврстину српског народа у Републици Српској, сматра Микавица.

БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

валтер

12.06.2015 21:15

Мислим да БНТВ није требала емисија оваквог садржаја у овом тренутку из више разлога! Друго, окрените се проблемима грађана у локалним заједницама, у граду Бијељина, на примјер. Тема има на претек али и за то треба храбрости и хтења али сигурно онда улазимо у политику и зато и нема таквих емисија! Доведите угледне грађане који немају везе са политиком и чујте шта ко мисли? Доста је ходања по улици и интервјуисања ,,случајних,, пролазника који углавном немају везе са темама из којих им постављате питања! Што да не хајде да ријешавамо проблеме на свим нивоима живота !!!Ово је све озбиљно и добронамјерно јер без обзира на ,,званична,, истраживања о гледаности ТВ програма, сигуран сам да ТВБН пада а највише због наклоњености једној страни! Докажите народу да није тако!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Војводјанин

12.06.2015 21:31

Није бас тако,и ми знамо несто из историје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

005

12.06.2015 21:45

Сандзак и Војводина да добију неки ентитет као Срби у БиХ.Али овај пут без насиља и ратова. Док сви небуду задовољни од дуготрајне стабилности нема ништа. Зато Србијо паметно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неро

12.06.2015 21:47

Ко и Косово,увјек било српско.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босна

12.06.2015 22:02

Ово је мало смијесно.Војводина никад није била српска.Постала је то када су Срби протјерали све несрпско.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драги

13.06.2015 06:16

Па и САРАЈЕВО је српска територија!!!

Name

браиндамагед

12.06.2015 22:33

Додјоси тамбурају о цврстини српског духа народа из РС, а они се сви ухљебили у Нови Сад побјегавси у моменту кад ови упалисе тенкове код Загреба, овај Андјелковиц прица о јединству српског народа, а негира Војводјанима регионални идентитет и пријети им укидањем аутономије, а Војводина највисе доприноси БДП-у Србије, овај Бокан и његов покрет освестава с поповима воду у водоводу, и са ресурсима дрзавних предузеца купује гласове за предстојеце покрајинске изборе нудеци грдјанима испумпавање септицких јама преко реда. О брацо драга зар ниста нисмо науцили куда нас води политика квази патриотизма и деструктивног национализма сад кад су рогови скресани и кад висе нисмо способни ни за какву агресивну акцију према другим народима, пресвуцени радикали неспосбни да ураде било ста конструктивно и прогресивно од цега це сви имати користи измисљају новог непријатеља и то у редовима сопственог народа, не би ли сакрили сопствену неспособност и не би ли им у бескрајном исцрпљивању и слудјивању народа и потрази за непријатељима неопазено просла пљацка преостале имовине са леса званог српска дрзава. Битанге и неспосбњаковици без икаквих моралних квалитета пресвуцени пластом патриотизма суверено воде српски народ у пропаст прицајуци о јединственој Србији и аутономији Војводине као сметњи, док пола Срба из Војводине измисља нацине да би се домогло мадјарског дрзављанства и пасоса како би цистили њемацке улице. Нека нам је Бог на помоци! П.С. врло непрофесионално од уредника емисије да доведе цетири лика који писају у исту тикву и да нас силују својим небулозама сат времена без могуцности да се цује друго и другације мисљење, па да се гледаоцу прузи санса да закљуци ста је исправно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Конацно!

13.06.2015 00:36

Свака Цаст!

Name

Није добро

13.06.2015 07:58

Самим тим сто се уопсте поцело прицати о томе- није добро!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

13.06.2015 14:17

Није Србска него Четничка

ОДГОВОРИТЕ