Vojvodina je uvijek bila srpska teritorija

Vojvodina je uvijek bila srpska teritorija ali političkim manipulacijama takozvanih vojvođanskih autonomaša kojima se želi uvesti neka nova nacija pokušava se , kroz status autonomije doći do državotvornosti što u velikoj mjeri može destabilizovati ovu srpsku pokrajinu, upozorili su srpski istoričari i drugi predstavnici srpskog korpusa u Vojvodini gostujući u emisiji Izazovi BN TV.

Republika Srpska 12.06.2015 | 22:56
Vojvodina je uvijek bila srpska teritorija

Radovan Kalabić, predsjednik Odbora za dijasporu Srpske narodne partije, objašnjava da istorijske činjenice potvrđuju da je Vovojdina bila uvijek dio srpskog naciona, ali da istovremeno postoje jake struje upravo u odrođenim srpskim krugovima koje nastoje zarad svojih ličnih interesa, Vojvodinu izdvojiti iz sastava Srbije i obezbjediti Vojvodini državnost. Kalabić upozorava da se to naročito pokušava raditi kroz institucije kulture, što je veoma opasno.

Tomislav Bokan, predsjednik Narodnog pokreta "Dinara - Drina- Dunav" ukazao je na pogubnost insistiranja na formiranju novog naroda tzv. Vojvođana i posebno je porazno što to dolazi upravo iz pojedinih srpskih krugova.
"Jedini spas nam je u srpskom zajedništvu i jedinstvu", smatra Bokan.

Politički analitičar Dragomir Anđelković ukazuje da povezivanje statusa Republike Srpske i Vojvodine je potpuno neutemeljeno, jer to su dva srpska prostora sa potpuno različitim statusom i uređenjem, tvrdi Anđelković.
"Republika Srpska kao entitet ima gotovo sve odlike državnosti S druge strane, Vojvodina je samo pokrajina Srbije, što može i da se promijeni", smatra Anđelković.

Istoričar Dejan Mikavica ukazuje na duboke veze Republike Srpske i Vojvodine. Srbi u Vojvodini bi trebali da slijede nacionalnu čvrstinu srpskog naroda u Republici Srpskoj, smatra Mikavica.

BN TV

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

valter

12.06.2015 21:15

Mislim da BNTV nije trebala emisija ovakvog sadržaja u ovom trenutku iz više razloga! Drugo, okrenite se problemima građana u lokalnim zajednicama, u gradu Bijeljina, na primjer. Tema ima na pretek ali i za to treba hrabrosti i htenja ali sigurno onda ulazimo u politiku i zato i nema takvih emisija! Dovedite ugledne građane koji nemaju veze sa politikom i čujte šta ko misli? Dosta je hodanja po ulici i intervjuisanja ,,slučajnih,, prolaznika koji uglavnom nemaju veze sa temama iz kojih im postavljate pitanja! Što da ne hajde da riješavamo probleme na svim nivoima života !!!Ovo je sve ozbiljno i dobronamjerno jer bez obzira na ,,zvanična,, istraživanja o gledanosti TV programa, siguran sam da TVBN pada a najviše zbog naklonjenosti jednoj strani! Dokažite narodu da nije tako!

ODGOVORITE
Name

Vojvodjanin

12.06.2015 21:31

Nije bas tako,i mi znamo nesto iz istorije.

ODGOVORITE
Name

005

12.06.2015 21:45

Sandzak i Vojvodina da dobiju neki entitet kao Srbi u BiH.Ali ovaj put bez nasilja i ratova. Dok svi nebudu zadovoljni od dugotrajne stabilnosti nema ništa. Zato Srbijo pametno.

ODGOVORITE
Name

Nero

12.06.2015 21:47

Ko i Kosovo,uvjek bilo srpsko.

ODGOVORITE
Name

bosna

12.06.2015 22:02

Ovo je malo smijesno.Vojvodina nikad nije bila srpska.Postala je to kada su Srbi protjerali sve nesrpsko.

ODGOVORITE
Name

dragi

13.06.2015 06:16

Pa i SARAJEVO je srpska teritorija!!!

Name

braindamaged

12.06.2015 22:33

Dodjosi tamburaju o cvrstini srpskog duha naroda iz RS, a oni se svi uhljebili u Novi Sad pobjegavsi u momentu kad ovi upalise tenkove kod Zagreba, ovaj Andjelkovic prica o jedinstvu srpskog naroda, a negira Vojvodjanima regionalni identitet i prijeti im ukidanjem autonomije, a Vojvodina najvise doprinosi BDP-u Srbije, ovaj Bokan i njegov pokret osvestava s popovima vodu u vodovodu, i sa resursima drzavnih preduzeca kupuje glasove za predstojece pokrajinske izbore nudeci grdjanima ispumpavanje septickih jama preko reda. O braco draga zar nista nismo naucili kuda nas vodi politika kvazi patriotizma i destruktivnog nacionalizma sad kad su rogovi skresani i kad vise nismo sposobni ni za kakvu agresivnu akciju prema drugim narodima, presvuceni radikali nesposbni da urade bilo sta konstruktivno i progresivno od cega ce svi imati koristi izmisljaju novog neprijatelja i to u redovima sopstvenog naroda, ne bi li sakrili sopstvenu nesposobnost i ne bi li im u beskrajnom iscrpljivanju i sludjivanju naroda i potrazi za neprijateljima neopazeno prosla pljacka preostale imovine sa lesa zvanog srpska drzava. Bitange i nesposbnjakovici bez ikakvih moralnih kvaliteta presvuceni plastom patriotizma suvereno vode srpski narod u propast pricajuci o jedinstvenoj Srbiji i autonomiji Vojvodine kao smetnji, dok pola Srba iz Vojvodine izmislja nacine da bi se domoglo madjarskog drzavljanstva i pasosa kako bi cistili njemacke ulice. Neka nam je Bog na pomoci! P.S. vrlo neprofesionalno od urednika emisije da dovede cetiri lika koji pisaju u istu tikvu i da nas siluju svojim nebulozama sat vremena bez mogucnosti da se cuje drugo i drugacije misljenje, pa da se gledaocu pruzi sansa da zakljuci sta je ispravno!

ODGOVORITE
Name

Konacno!

13.06.2015 00:36

Svaka Cast!

Name

Nije dobro

13.06.2015 07:58

Samim tim sto se uopste pocelo pricati o tome- nije dobro!!!

ODGOVORITE
Name

Crni

13.06.2015 14:17

Nije Srbska nego Četnička

ODGOVORITE