Ко ће прије до Мартинеза - Арсенал или Милан?!

Колумбијац на прагу да постане нападач Арсенала. Милан губи трку...

Фудбал 13.06.2015 | 15:30
Ко ће прије до Мартинеза - Арсенал или Милан?!

Џексон Мартинез одлази из Порта, али не у Милан, већ у Арсенал!

Лондонски клуб спреман је да Португалцима плати 35 милиона евра, колико износи обештећење за колумбијског нападача. Да ће ускоро доћи до договора између Арсенала и Џексона, сведоче и речи фудбалеровог менаџера Енрикеа Помпеа.

"Има један клуб који је спреман да плати 35 милиона евра за откуп уговора од Порта", рекао је Помпео, али није прецизирао о ком клубу је реч.
"Договор ће бити закључен наредних дана", додао агент.

Арсен Венгер сматра да би Мартинез био прави играч за Арсенал.

"Одлично је физички припремљен и врло је ефикасан. Играње у Премијер лиги за њега не би представљало проблем, јер је у стању да лако обезбеди простор, што је врло битно за нападаче", рекао је искусни тренер и додао:

"Интелигентан је. Красе га све карактеристике модерног нападача и због тога је на мети многих клубоба".

Навијачи Милана били су убеђени да ће Мартинез каријеру наставити на Сан Сиру. Тако су мислили све док их директор клуба Адријано Галијани није "спустио на земљу".

"Има још много клубова који га желе, али све ће зависити од жеље фудбалера. Врло тежак процес преговора је у току", навео је челник Милана.

Џексон Мартинез (28) је за три године одиграо 90 утакмица за Порто и постигао 67 голова. За репрезентацију Колумбије уписао је 36 наступа и 10 погодака.

Колумбијац је посебно ефикасан био у последњој сезони постигавши 28 голова на 38 мечева, чиме се окитио титулом најбољег стрелца португалске лиге. Последње три сезоне је убедљиво најефикаснији фудбалер Порта.

Коментари / 0

Оставите коментар