Ko će prije do Martineza - Arsenal ili Milan?!

Kolumbijac na pragu da postane napadač Arsenala. Milan gubi trku...

Fudbal 13.06.2015 | 15:30
Ko će prije do Martineza - Arsenal ili Milan?!

Džekson Martinez odlazi iz Porta, ali ne u Milan, već u Arsenal!

Londonski klub spreman je da Portugalcima plati 35 miliona evra, koliko iznosi obeštećenje za kolumbijskog napadača. Da će uskoro doći do dogovora između Arsenala i Džeksona, svedoče i reči fudbalerovog menadžera Enrikea Pompea.

"Ima jedan klub koji je spreman da plati 35 miliona evra za otkup ugovora od Porta", rekao je Pompeo, ali nije precizirao o kom klubu je reč.
"Dogovor će biti zaključen narednih dana", dodao agent.

Arsen Venger smatra da bi Martinez bio pravi igrač za Arsenal.

"Odlično je fizički pripremljen i vrlo je efikasan. Igranje u Premijer ligi za njega ne bi predstavljalo problem, jer je u stanju da lako obezbedi prostor, što je vrlo bitno za napadače", rekao je iskusni trener i dodao:

"Inteligentan je. Krase ga sve karakteristike modernog napadača i zbog toga je na meti mnogih kluboba".

Navijači Milana bili su ubeđeni da će Martinez karijeru nastaviti na San Siru. Tako su mislili sve dok ih direktor kluba Adrijano Galijani nije "spustio na zemlju".

"Ima još mnogo klubova koji ga žele, ali sve će zavisiti od želje fudbalera. Vrlo težak proces pregovora je u toku", naveo je čelnik Milana.

Džekson Martinez (28) je za tri godine odigrao 90 utakmica za Porto i postigao 67 golova. Za reprezentaciju Kolumbije upisao je 36 nastupa i 10 pogodaka.

Kolumbijac je posebno efikasan bio u poslednjoj sezoni postigavši 28 golova na 38 mečeva, čime se okitio titulom najboljeg strelca portugalske lige. Poslednje tri sezone je ubedljivo najefikasniji fudbaler Porta.

Komentari / 0

Ostavite komentar