Беговић на раскрсници - Манчестер или Рома?!

Босански голман сигурно напушта Стоук што су потврдили и из клуба, али питање је шта ће одабрати.

Фудбал 13.06.2015 | 15:00
Беговић на раскрсници - Манчестер или Рома?!

Један од фудбалера који ће бити међу најтраженијим на летњој фудбалској пијаци је босански голман Асмир Беговић. Одлични члувар мреже је одавно прерастао Стоук, а с обзиром да улази у последњу годину уговора, на Британија стадиону су се помирили са његовим одласком.
„Ми бисмо желели да га задржимо, али Асмир је рекао да разматра друге опције и да жели да види шта му нуде други клубови. Искрено, не знам са ким је у преговорима, али немамо шта да му замеримо. Таква је реалност“, рекао је Стоуков директор Тони Сколс.

Беговић се најчешће доводио у везу са Манчестер Јунајтедом, али проблем је што на Олд Трафорду још не знају каква је ситуација са Давидом Де Хеом. Ако Шпанац оде у Реал Мадрид као што се најављује, онда је Беговић први пик да га замени.

Међутим, Јунајтед ће се борити да задржи шпанског голмана, па би клацакалица око Де Хее би могла да траје све до 31. августа и последњег дана прелазног рока. То никако не одговара Беговићу, тако да је јасно зашто разматра и друге опције.

А, једна од најзанимљивих могућности је селидба у Рому. Вучица тражи голмана на дуже стазе уместо ветерана Моргана Де Санктиса, а босански репрезентативац би био идеално решење. Челници Вучице су ступили у контакт са Беговићем преко његовог земљака Пјанића и користе босанску везу да добију пол-позицију у преговорима.

Поред неоспорног квалитета, оно што Беговића чини атрактивном метом је и чињеница да му уговор истиче за годину дана и да Стоук мора да га прода како би зарадио нешто на њему, али не може да зацепи високу цену. Обештећење које ће Стоук тражити неће бити веће од 11.000.000 евра, тако да Беговић није прескуп за Италијане.

Коментари / 0

Оставите коментар