Begović na raskrsnici - Mančester ili Roma?!

Bosanski golman sigurno napušta Stouk što su potvrdili i iz kluba, ali pitanje je šta će odabrati.

Fudbal 13.06.2015 | 15:00
Begović na raskrsnici - Mančester ili Roma?!

Jedan od fudbalera koji će biti među najtraženijim na letnjoj fudbalskoj pijaci je bosanski golman Asmir Begović. Odlični čluvar mreže je odavno prerastao Stouk, a s obzirom da ulazi u poslednju godinu ugovora, na Britanija stadionu su se pomirili sa njegovim odlaskom.
„Mi bismo želeli da ga zadržimo, ali Asmir je rekao da razmatra druge opcije i da želi da vidi šta mu nude drugi klubovi. Iskreno, ne znam sa kim je u pregovorima, ali nemamo šta da mu zamerimo. Takva je realnost“, rekao je Stoukov direktor Toni Skols.

Begović se najčešće dovodio u vezu sa Mančester Junajtedom, ali problem je što na Old Trafordu još ne znaju kakva je situacija sa Davidom De Heom. Ako Španac ode u Real Madrid kao što se najavljuje, onda je Begović prvi pik da ga zameni.

Međutim, Junajted će se boriti da zadrži španskog golmana, pa bi klacakalica oko De Hee bi mogla da traje sve do 31. avgusta i poslednjeg dana prelaznog roka. To nikako ne odgovara Begoviću, tako da je jasno zašto razmatra i druge opcije.

A, jedna od najzanimljivih mogućnosti je selidba u Romu. Vučica traži golmana na duže staze umesto veterana Morgana De Sanktisa, a bosanski reprezentativac bi bio idealno rešenje. Čelnici Vučice su stupili u kontakt sa Begovićem preko njegovog zemljaka Pjanića i koriste bosansku vezu da dobiju pol-poziciju u pregovorima.

Pored neospornog kvaliteta, ono što Begovića čini atraktivnom metom je i činjenica da mu ugovor ističe za godinu dana i da Stouk mora da ga proda kako bi zaradio nešto na njemu, ali ne može da zacepi visoku cenu. Obeštećenje koje će Stouk tražiti neće biti veće od 11.000.000 evra, tako da Begović nije preskup za Italijane.

Komentari / 0

Ostavite komentar