Јокан: "Орлићи" су право освежење за српски фудбал!

Славиша Јокановић, прослављени српски стручњак који је успео да уведе Вотфорд у Премијер лигу након осам година за "24 сата" је анализирао игру омладинске репрезентације Србије на Светском првенству на Новом Зеланду која у суботу ујутро игра четвртфиналну утакмицу са Американцима.

Фудбал 13.06.2015 | 14:15
Јокан: "Орлићи" су право освежење за српски фудбал!

Јокановић је први српски стручњак који је успео да уведе један тим у Премијер лигу, али упркос томе управа овог британског клуба није испала фер према њему па му је понудила "непристојну понуду" коју је он одбио.

И док се велики клубови "отимају" за његов потпис, Јокановић је издвојио време како би за наш лист прокоментарисао успех омладинске репрезентације на Новом Зеланду.

"Нажалост нисам имао прилике да погледам све мечеве, али сам читао извештаје и јасно је да се ради о талентованим фудбалерима са победничким духом који се боре за своју земљу. Ови момци су право освежење за српски фудбал и невероватно је како се млађе категорије увек ускладе, док то није случај са првим тимом", истиче Јокановић.

Ипак, наш стручњак се није усудио да им предвиђа будућност на овом такмичењу.

"Ушли су међу осам најбољих и јако је тешко правити поређење са осталим екипама. Све је могуће на оваквим такмичењима. Они сада дочекују Американце које су и добили на једним припремама, али то не значи да ће се тај сценарио поновити. Све зависи од њихове игре, да ли ће бити осцилација и психичке спреме. Међутим, не би требало да буде изненађења уколико се буду концентрисали на утакмице које су испред њих, а не на оне које ће доћи", тврди он.

Нашег стручњака смо ставили и на "слатке муке", након што смо га упитали које играче би волео да види у свом тиму.

"Јако је тешко одабрати. Сви су изузетно талентовани и сваки појединац носи неку посебну вредност са собом. Међутим, ускоро ће се видети и њихова права вредност, када буду отишли на 'велику пијацу', одакле ће сигурно отићи у неки велики клуб где ће постати још већи играчи", закључује Јокановић.

Након што је одлучио да раскине сарадњу са Вотфордом, Славиша Јокановић истиче да је спреман за велике подухвате.

- Ако ја не верујем у себе, онда нико неће. Немам страх од вођења великих клубова и волео бих да се окушам у једном од њих - каже Јокановић.

Коментари / 0

Оставите коментар