Jokan: "Orlići" su pravo osveženje za srpski fudbal!

Slaviša Jokanović, proslavljeni srpski stručnjak koji je uspeo da uvede Votford u Premijer ligu nakon osam godina za "24 sata" je analizirao igru omladinske reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu koja u subotu ujutro igra četvrtfinalnu utakmicu sa Amerikancima.

Fudbal 13.06.2015 | 14:15
Jokan: "Orlići" su pravo osveženje za srpski fudbal!

Jokanović je prvi srpski stručnjak koji je uspeo da uvede jedan tim u Premijer ligu, ali uprkos tome uprava ovog britanskog kluba nije ispala fer prema njemu pa mu je ponudila "nepristojnu ponudu" koju je on odbio.

I dok se veliki klubovi "otimaju" za njegov potpis, Jokanović je izdvojio vreme kako bi za naš list prokomentarisao uspeh omladinske reprezentacije na Novom Zelandu.

"Nažalost nisam imao prilike da pogledam sve mečeve, ali sam čitao izveštaje i jasno je da se radi o talentovanim fudbalerima sa pobedničkim duhom koji se bore za svoju zemlju. Ovi momci su pravo osveženje za srpski fudbal i neverovatno je kako se mlađe kategorije uvek usklade, dok to nije slučaj sa prvim timom", ističe Jokanović.

Ipak, naš stručnjak se nije usudio da im predviđa budućnost na ovom takmičenju.

"Ušli su među osam najboljih i jako je teško praviti poređenje sa ostalim ekipama. Sve je moguće na ovakvim takmičenjima. Oni sada dočekuju Amerikance koje su i dobili na jednim pripremama, ali to ne znači da će se taj scenario ponoviti. Sve zavisi od njihove igre, da li će biti oscilacija i psihičke spreme. Međutim, ne bi trebalo da bude iznenađenja ukoliko se budu koncentrisali na utakmice koje su ispred njih, a ne na one koje će doći", tvrdi on.

Našeg stručnjaka smo stavili i na "slatke muke", nakon što smo ga upitali koje igrače bi voleo da vidi u svom timu.

"Jako je teško odabrati. Svi su izuzetno talentovani i svaki pojedinac nosi neku posebnu vrednost sa sobom. Međutim, uskoro će se videti i njihova prava vrednost, kada budu otišli na 'veliku pijacu', odakle će sigurno otići u neki veliki klub gde će postati još veći igrači", zaključuje Jokanović.

Nakon što je odlučio da raskine saradnju sa Votfordom, Slaviša Jokanović ističe da je spreman za velike poduhvate.

- Ako ja ne verujem u sebe, onda niko neće. Nemam strah od vođenja velikih klubova i voleo bih da se okušam u jednom od njih - kaže Jokanović.

Komentari / 0

Ostavite komentar