"Обустављена истрага против премијерке"

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Српске Радован Вишковић изјавио је данас да владајућа коалиција у Републици Српској нема никакав проблем да прихвати да се на сједници ентитетског парламента разматра информација о наводној "куповини" посланика у Српској, али да је Специјално тужилаштво Српске обуставило истрагу против Жељке Цвијановић и других особа, а по кривичној пријави коју је поднио предсједник НДП-а Драган Чавић.

Република Српска 12.06.2015 | 16:04
"Обустављена истрага против премијерке"

Радован Вишковић је додао и да је одбачена и даља истрага везано за портал Кликс.ба који је објавио аудиоснимак на којем наводно Цвијановић говори о куповини посланика у и тај снимак је враћен том медију, пише Кликс.

"Међутим, инсистирали смо на колегијуму да се задржи дигнитет Народне скупштине, јер се она не може претворити у судницу у којој ће се пресуђивати или осуђивати, већ се само могу донијети закључци којима се тражи да се проведе или не проведе истрага", рекао је Вишковић у изјави новинарима.

Вишковић је потврдио да је усаглашено с иницијаторима расправе, опозицијом , да тачка дневног реда не гласи – информација о "афери куповине народних посланика приликом избора Владе Српске", већ да се избрише ријеч "афера", а куповина буде под знацима навода.

"Инсистирали смо на томе, јер ако причамо о афери онда то значи да је то и коначно и да нема потребе да се тиме бавимо. Такође, можемо само да нагађамо је ли било или не куповине посланика, о коме се и о чему ради. Док надлежни органи не проведу истрагу, нисмо могли да прихватимо ове термине", рекао је шеф Клуба посланика СНСД-а и захвалио опозицији што је прихватила ове приједлоге.

Сматра да, по Пословнику парламента Српске, не може се дозволити никакво пуштање наводно аудиоснимака на сједници те да се инсистира да ли је то глас премијерке.

"Парламент мора да сачува достојанство, а немамо никакав проблем да се о овој тачки расправља", додао је.

Вишковић је навео и да актуелна владајућа коалиција има потребну скупштинску већину, од 42 посланика, а ако треба, како је истакао, имаће и више.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 46

Оставите коментар
Name

Милос

12.06.2015 14:10

"...а ако треба имаце и висе" Да ли то знаци да их и даље купујете и која је цијена?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покојна Милева

12.06.2015 15:23

Свака дрзава има криминалце.Само код нас криминалци имају дрзаву!!!

Name

днк

12.06.2015 17:20

Не знам зашто опозиција једноставно не однесе снимак у иностранство код овлаштених кућа , утврде стање и донесу извјештај у РС,однесу тужилаштву БиХ и пусте на све медије?

Name

Вишковић

13.06.2015 02:52

ста хоће овај Вишковић ,локални кримос

Name

херцег

12.06.2015 14:11

Хахахаааа па ста смо друго оцекивали од тебе да изјавис? Бог види све! А сто се тице вецине то це тек да се види!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирна лука

12.06.2015 14:17

ВЕЛИКА БРУКА И СРАМОТА,СУВИШНО ЈЕ БИЛО ШТА РЕЋИ,ОВО ЈЕ ЗЕМЉА ДЕМБЕЛИЈА У КОЈОЈ ВЛАДАЈУ ПАПЦИ А ИНСТИТУЦИЈЕ ПОСТОЈЕ САМО ЗА УЗИМАЊЕ ПАРА.

Name

СВИНГА

12.06.2015 14:13

КАДИЈА ТЕ ТУЗИ КАДИЈА ТИ СУДИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма-да

12.06.2015 21:53

Зато недају тузиластво у Сарајево..Овако имају под контролом.

Name

Сто се

12.06.2015 22:44

Не бунисте кад је обустављена истрага против Дзаферовица... Или је вазнија куповина посланика од одсјецања глава....српских..

Name

милојко

12.06.2015 14:13

Правите себи приватни ентитет, приватну полицију, приватно тузиластво и приватни суд. Мозете како хоцете, али нецете докле хоцете. То сто сте ви урадили од и са РС то је и слијепцу видљиво. Не вјерујем да це то васе прављење будала нас јос дуго потрајати. Све оно сто сте обуставили бице покренуто поново. Будите сигурни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

12.06.2015 15:59

Даyтоном су криминалци добили ентитете. Приватизовали су их и пародија траје. Ја не видим да се несто ту мозе промјенити. СНСД и Миле су јос јаки, и напљацкали су се прописно за све ове године. Опозиција је слабасна, неодлуцна и помало упласена преузимања власти. Какво це стање затеци, то це бити катастрофа. За неки примјер мозе послузити УСК кантон. Тамо је Хамдија Липоваца био Миле. Безобразан, гласан а напљацкао се као у прици. Оставио је пустос. 'Нова' власт нема ста да украде па као раде постено. Дакле, пливање у ниставилу. То је моја поента идемо у ниставило. Миле кад оде с власти оставице пустос и једно потпуно безнадје.

Name

Фукс

12.06.2015 14:13

Миле је направио јачу аутономију од Бабе Фикрета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

посматрац

12.06.2015 23:01

Ма није она јадница крива само је искрена купили су их па папци су роба.она јадница купила сколу па мисли да је и знање купила

Name

камелеон

12.06.2015 14:17

На срамоту правосуђа у Републици Српској. Истрага је требала бити брза и свеобухватна од вјештачења гласа, поријекла снимка,идентитета особе која је снимљена и која је снимала. Обзиром да постоји више везаних кривичних дјела, од незаконитог снимања и репродуковања до давања мита и примања мита, све је требало испитати до краја, ако ни због чега одна због дигнитета правосуђа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Козак

12.06.2015 14:29

Ево цитам на блиц.рс да се Русија оградјује од политике,Републике Српске по питању Сребренице и осталих марифетлука у власти СНСДа и сателита. Кад је и Русима досадила демагогија и супља прица,зна се колико је сати.Процитај тамо ко не верује,није то РТРС да прица бајке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бест

12.06.2015 14:38

Јесте нам досадили са својом владавином у овој биједи коју сте нам натоварили годинама на врат, и како сачувати здравље и остати нормалан од свакодневних животних проблема које сте нам створили и још стварате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

12.06.2015 14:44

Ово све висе прераста у бабана Лаки ентитет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

срамота

12.06.2015 14:44

Госп. Вишковицу. Нисте Ви посланици једне особе него народа РС.Од вас нико ништа ни не очекује да расвјетлите.Афера је за вас случај и обична не истина.А Бирац,рафинерија,банке,Н Тесла итд..?Шта је то.Вјероватно слуцајна грешка портира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Север

12.06.2015 14:47

Знаци специјални суд, РС је под бајином контролом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Руси отпиљили Додика

12.06.2015 14:48

Блиц: Заокрет - Русија окренула плочу према Републици Српској? Русија је, сасвим неочекивано, потписник прекјучерашњег коминикеа УО Савета за спровођење мира у којем су наведени и ставови супротни званичној политици Републике Српске. Тако се амбасадор Петар Иванцов, за разлику од својих претходника, није оградио од формулације „геноцид у Сребреници“, а заједно са осталим политичким директорима дао је подршку активирању Акционог плана за чланство у НАТО. Руски амбасадор није издвојио мишљење ни током расправе о владавини права, а високи представник за БиХ Валентин Инцко нагласио је после седнице да је коминике усвојен једногласно и да је УО посебну пажњу посветио понашању „неких политичара из Републике Српске који су управо кроз оспоравање владавине права настојали себи осигурати политички капитал“.

ОДГОВОРИТЕ
Name

семберац

12.06.2015 14:54

СНСД терористи премасили су ИСИЛ јер ови поубијасе свој народ глађу и крађом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кардељ

12.06.2015 14:59

Да би се афера везана за куповину посланика коначно расвјетлила и процесуирала, најпаметније би било да цијели случај, односно истрагу преузму СИПА и Тужилаштво БиХ, који, ваљда не би били пристрасни, већ би се понашали у складу са оном народном - ни по бабу ни по стричевима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несхваћен

12.06.2015 14:59

Најбољи коментар би био не рећи ништа. Међутим, да су толико дрски и да нас праве будалам помало постаје нестварно. Као да у овој Републици не постоји нико изван СНСД-а ко нешто зна. Бог драги зна на што ће ово изаћи, на добро неће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубинко

12.06.2015 15:10

Килава је ово афера, а умјесто сто је млатила главом цизмица је могла одмах да заврси прицу, само да је била паметнија. Ова прица мозе произвести законску посљедицу само за оног ко је снимао и објавио снимљено, а оно сто је она прицала је вулгарно и скандалозно али не и незаконито. Ко то мозе доказати да она није прицала сленгом и алегоријски и ко мозе да доказе ста је она стварно мислила са том куповином папака итд, тако да се цитава прица своди на обицан трац.Наравно да су их купили и да це јос куповати, али требају постојати конкретнији докази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вендета

12.06.2015 15:58

Слажем се, а у евентуалном кривичном поступку тај аудио снимак би представљао незаконито прибављен доказ.

Name

Радојка Пјевчевић

12.06.2015 15:11

А чије судије су обуставиле...и по чијем наређењу криминалци из СНСД?Додиковом,јел то правни ентитет?

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

12.06.2015 15:16

ДА ЛИ ВИ ЗНАТЕ СТА ЗНАЦИ РЕЦ ДОСТОЈАНСТВО. МЕНИ СЕ ЦИНИ ДА НЕ ЗНАТЕ ПА БИХ ВАС МАЛО ЗАМОЛИО ДА ПОГЛЕДАТЕ БИЛО КОЈИ РЕЦНИК СРПСКОГ ЈЕЗИКА, А АКО НИСТЕ ВЕЦ НИСТА ДУГО ЦИТАЛИ МОЗЕТЕ НАЦИ У ВИКПЕДИЈИ НА ИНТЕРНЕТУ. КОЛИКО ЈА ВИДИМ КОМУНИЗМУ НИКАД КРАЈА НА ОВИМ ПРОСТОРИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми сами

12.06.2015 15:29

Тацно ми овог Висковица зао.Овако је проф.Мирјаниц у прослом мандату слузио за убједјивање народа у будалестине иако је и сам знао да је то глупост.Сад овај Висковиц глуми ...Ок цовјек це то наплатити добро,али има ли образа ико...Како це вас народ да пљује нисте ни свијесни...Милион пута Висковицу да изадјес за ту говорницу не мозес да нас убједис да оно на снимку није Зељка...Сви ви за сто година не мозете поправити сто та полуписмена сељанцица за дан сруси.Ви сте будале ако то не видите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

12.06.2015 15:33

У овој кризи најлаксе доци до папака а и расуло је на помолу зато узми или остави папци остају папци узимају да остану а веца погодба да предју зарадјују два пута.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босс

12.06.2015 15:33

На улице и мотка по ледјима свима!!!Које смо ми овце за сисање...па не треба им дозволити да се играју са насим зивотима, не зелим да неко некомпетентан према политици, према водјењу дрзаве, према управљању власти, према управљању дрзавне имовине води и управља и мисли...Имају методи за русењем власти, а мислим да је висе нас обицних (смртника)градјана него полицајаца...свеједно Р. Српска и нема војску...зато сви у ПУЦ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

12.06.2015 15:38

Нас стари мудри народ је давно записао," људи су цесто посејани али ницу ретко".

ОДГОВОРИТЕ
Name

куја

12.06.2015 16:43

Опозиција полако попушта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

курир

12.06.2015 16:50

Рекла је и то је она. Папци су Војин и Илија..са њима је највеци папак и издајник Миковиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалан

12.06.2015 16:55

Све док политицке странке буду синтагма за друштво једног лица...а готово све да су такве...онда сасвим сигурно је да се могу обуставити истраге...овдје је доказана спрега измедју разлицитих нивоа власти...законодавна извршна и судбена... У свијету политичких идеја ако се по страни стави национални...што остаје од политичких странака...само го интерес појединца...и због тог поплава папака... И да национални интерес није сам по себи априори довољан...говори податак да унутар свих националних корпуса...извршена је диференција на богате и сиромашне...као такви смо подложни свим девијацијама...од терозизма национал шовинизма клерофашизма...И због тога прст на чело...п.с. Саду краду само из мог народа мене...а кад укажем на то проказују ме издајником...ПЕЖОРАТИВНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика...

12.06.2015 17:10

"Драги деда умро си пред сам крај свог зивота..."

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јое

12.06.2015 18:12

Колико је баја Платио за обуставу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Злочин

12.06.2015 19:14

Убијате нас темељито и убрзано! Надам се да ћете за то бити адекватно награђени од Бога. Ја сам у њега јос вјерујем. Поскупљује струја а ви се бавите формулацијом одређене тачке на сједници. Знамо ми, ви сте перфекционости, мора бити све на свом мјесту. Не знам никог ко вас не мрзи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

како нас љусте.до задње паре.ко задњу стоку

12.06.2015 19:41

Ко стоку нас третирају смију нам се олос без дусе је то. Нај... смо нацисто. Јос се смију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеле

12.06.2015 20:53

Како је истрага обустављена,када није ни вођена. Ко смије против баје,када сви главни од њега зависе.Нажалост.Немојте слуђивати овај народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

333

12.06.2015 21:13

Сеф клуба посланика СНСД неки дан даје изјаву и казе цетерест два.Такви несколовани нам воде дрзаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

12.06.2015 21:29

Србима непријатељи и не требају јер се сами униставају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пушиона

12.06.2015 23:01

Оваквих сподоба нема нигдје осим на Балкану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гхјј

13.06.2015 05:42

Јос це купити папака нека купују кад је луд народ гласао за њих папкаре ово је дрзава преваре

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

13.06.2015 07:48

Шта онда грађани могу очекивати од правосуђа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

дотт

13.06.2015 09:15

Прицати о достојанству парламента у коме сједе папци па то је вриједјање здравог разума.

ОДГОВОРИТЕ
Name

спуст

14.06.2015 19:33

Брђани нам капу кроје ;)

ОДГОВОРИТЕ