"Obustavljena istraga protiv premijerke"

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Srpske Radovan Višković izjavio je danas da vladajuća koalicija u Republici Srpskoj nema nikakav problem da prihvati da se na sjednici entitetskog parlamenta razmatra informacija o navodnoj "kupovini" poslanika u Srpskoj, ali da je Specijalno tužilaštvo Srpske obustavilo istragu protiv Željke Cvijanović i drugih osoba, a po krivičnoj prijavi koju je podnio predsjednik NDP-a Dragan Čavić.

Republika Srpska 12.06.2015 | 16:04
"Obustavljena istraga protiv premijerke"

Radovan Višković je dodao i da je odbačena i dalja istraga vezano za portal Kliks.ba koji je objavio audiosnimak na kojem navodno Cvijanović govori o kupovini poslanika u i taj snimak je vraćen tom mediju, piše Kliks.

"Međutim, insistirali smo na kolegijumu da se zadrži dignitet Narodne skupštine, jer se ona ne može pretvoriti u sudnicu u kojoj će se presuđivati ili osuđivati, već se samo mogu donijeti zaključci kojima se traži da se provede ili ne provede istraga", rekao je Višković u izjavi novinarima.

Višković je potvrdio da je usaglašeno s inicijatorima rasprave, opozicijom , da tačka dnevnog reda ne glasi – informacija o "aferi kupovine narodnih poslanika prilikom izbora Vlade Srpske", već da se izbriše riječ "afera", a kupovina bude pod znacima navoda.

"Insistirali smo na tome, jer ako pričamo o aferi onda to znači da je to i konačno i da nema potrebe da se time bavimo. Takođe, možemo samo da nagađamo je li bilo ili ne kupovine poslanika, o kome se i o čemu radi. Dok nadležni organi ne provedu istragu, nismo mogli da prihvatimo ove termine", rekao je šef Kluba poslanika SNSD-a i zahvalio opoziciji što je prihvatila ove prijedloge.

Smatra da, po Poslovniku parlamenta Srpske, ne može se dozvoliti nikakvo puštanje navodno audiosnimaka na sjednici te da se insistira da li je to glas premijerke.

"Parlament mora da sačuva dostojanstvo, a nemamo nikakav problem da se o ovoj tački raspravlja", dodao je.

Višković je naveo i da aktuelna vladajuća koalicija ima potrebnu skupštinsku većinu, od 42 poslanika, a ako treba, kako je istakao, imaće i više.

Izvor: Klix.ba

Komentari / 46

Ostavite komentar
Name

Milos

12.06.2015 14:10

"...a ako treba imace i vise" Da li to znaci da ih i dalje kupujete i koja je cijena?

ODGOVORITE
Name

Pokojna Mileva

12.06.2015 15:23

Svaka drzava ima kriminalce.Samo kod nas kriminalci imaju drzavu!!!

Name

dnk

12.06.2015 17:20

Ne znam zašto opozicija jednostavno ne odnese snimak u inostranstvo kod ovlaštenih kuća , utvrde stanje i donesu izvještaj u RS,odnesu tužilaštvu BiH i puste na sve medije?

Name

Višković

13.06.2015 02:52

sta hoće ovaj Višković ,lokalni krimos

Name

herceg

12.06.2015 14:11

Hahahaaaa pa sta smo drugo ocekivali od tebe da izjavis? Bog vidi sve! A sto se tice vecine to ce tek da se vidi!?

ODGOVORITE
Name

Mirna luka

12.06.2015 14:17

VELIKA BRUKA I SRAMOTA,SUVIŠNO JE BILO ŠTA REĆI,OVO JE ZEMLJA DEMBELIJA U KOJOJ VLADAJU PAPCI A INSTITUCIJE POSTOJE SAMO ZA UZIMANJE PARA.

Name

SVINGA

12.06.2015 14:13

KADIJA TE TUZI KADIJA TI SUDI.

ODGOVORITE
Name

ma-da

12.06.2015 21:53

Zato nedaju tuzilastvo u Sarajevo..Ovako imaju pod kontrolom.

Name

Sto se

12.06.2015 22:44

Ne buniste kad je obustavljena istraga protiv Dzaferovica... Ili je vaznija kupovina poslanika od odsjecanja glava....srpskih..

Name

milojko

12.06.2015 14:13

Pravite sebi privatni entitet, privatnu policiju, privatno tuzilastvo i privatni sud. Mozete kako hocete, ali necete dokle hocete. To sto ste vi uradili od i sa RS to je i slijepcu vidljivo. Ne vjerujem da ce to vase pravljenje budala nas jos dugo potrajati. Sve ono sto ste obustavili bice pokrenuto ponovo. Budite sigurni.

ODGOVORITE
Name

Sale

12.06.2015 15:59

Daytonom su kriminalci dobili entitete. Privatizovali su ih i parodija traje. Ja ne vidim da se nesto tu moze promjeniti. SNSD i Mile su jos jaki, i napljackali su se propisno za sve ove godine. Opozicija je slabasna, neodlucna i pomalo uplasena preuzimanja vlasti. Kakvo ce stanje zateci, to ce biti katastrofa. Za neki primjer moze posluziti USK kanton. Tamo je Hamdija Lipovaca bio Mile. Bezobrazan, glasan a napljackao se kao u prici. Ostavio je pustos. 'Nova' vlast nema sta da ukrade pa kao rade posteno. Dakle, plivanje u nistavilu. To je moja poenta idemo u nistavilo. Mile kad ode s vlasti ostavice pustos i jedno potpuno beznadje.

Name

Fuks

12.06.2015 14:13

Mile je napravio jaču autonomiju od Babe Fikreta.

ODGOVORITE
Name

posmatrac

12.06.2015 23:01

Ma nije ona jadnica kriva samo je iskrena kupili su ih pa papci su roba.ona jadnica kupila skolu pa misli da je i znanje kupila

Name

kameleon

12.06.2015 14:17

Na sramotu pravosuđa u Republici Srpskoj. Istraga je trebala biti brza i sveobuhvatna od vještačenja glasa, porijekla snimka,identiteta osobe koja je snimljena i koja je snimala. Obzirom da postoji više vezanih krivičnih djela, od nezakonitog snimanja i reprodukovanja do davanja mita i primanja mita, sve je trebalo ispitati do kraja, ako ni zbog čega odna zbog digniteta pravosuđa.

ODGOVORITE
Name

Kozak

12.06.2015 14:29

Evo citam na blic.rs da se Rusija ogradjuje od politike,Republike Srpske po pitanju Srebrenice i ostalih marifetluka u vlasti SNSDa i satelita. Kad je i Rusima dosadila demagogija i suplja prica,zna se koliko je sati.Procitaj tamo ko ne veruje,nije to RTRS da prica bajke.

ODGOVORITE
Name

best

12.06.2015 14:38

Jeste nam dosadili sa svojom vladavinom u ovoj bijedi koju ste nam natovarili godinama na vrat, i kako sačuvati zdravlje i ostati normalan od svakodnevnih životnih problema koje ste nam stvorili i još stvarate.

ODGOVORITE
Name

Iskreno

12.06.2015 14:44

Ovo sve vise prerasta u babana Laki entitet.

ODGOVORITE
Name

sramota

12.06.2015 14:44

Gosp. Viškovicu. Niste Vi poslanici jedne osobe nego naroda RS.Od vas niko ništa ni ne očekuje da rasvjetlite.Afera je za vas slučaj i obična ne istina.A Birac,rafinerija,banke,N Tesla itd..?Šta je to.Vjerovatno slucajna greška portira.

ODGOVORITE
Name

Sever

12.06.2015 14:47

Znaci specijalni sud, RS je pod bajinom kontrolom.

ODGOVORITE
Name

Rusi otpiljili Dodika

12.06.2015 14:48

Блиц: Заокрет - Русија окренула плочу према Републици Српској? Русија је, сасвим неочекивано, потписник прекјучерашњег коминикеа УО Савета за спровођење мира у којем су наведени и ставови супротни званичној политици Републике Српске. Тако се амбасадор Петар Иванцов, за разлику од својих претходника, није оградио од формулације „геноцид у Сребреници“, а заједно са осталим политичким директорима дао је подршку активирању Акционог плана за чланство у НАТО. Руски амбасадор није издвојио мишљење ни током расправе о владавини права, а високи представник за БиХ Валентин Инцко нагласио је после седнице да је коминике усвојен једногласно и да је УО посебну пажњу посветио понашању „неких политичара из Републике Српске који су управо кроз оспоравање владавине права настојали себи осигурати политички капитал“.

ODGOVORITE
Name

semberac

12.06.2015 14:54

SNSD teroristi premasili su ISIL jer ovi poubijase svoj narod glađu i krađom.

ODGOVORITE
Name

Kardelj

12.06.2015 14:59

Da bi se afera vezana za kupovinu poslanika konačno rasvjetlila i procesuirala, najpametnije bi bilo da cijeli slučaj, odnosno istragu preuzmu SIPA i Tužilaštvo BiH, koji, valjda ne bi bili pristrasni, već bi se ponašali u skladu sa onom narodnom - ni po babu ni po stričevima.

ODGOVORITE
Name

Neshvaćen

12.06.2015 14:59

Najbolji komentar bi bio ne reći ništa. Međutim, da su toliko drski i da nas prave budalam pomalo postaje nestvarno. Kao da u ovoj Republici ne postoji niko izvan SNSD-a ko nešto zna. Bog dragi zna na što će ovo izaći, na dobro neće.

ODGOVORITE
Name

Ljubinko

12.06.2015 15:10

Kilava je ovo afera, a umjesto sto je mlatila glavom cizmica je mogla odmah da zavrsi pricu, samo da je bila pametnija. Ova prica moze proizvesti zakonsku posljedicu samo za onog ko je snimao i objavio snimljeno, a ono sto je ona pricala je vulgarno i skandalozno ali ne i nezakonito. Ko to moze dokazati da ona nije pricala slengom i alegorijski i ko moze da dokaze sta je ona stvarno mislila sa tom kupovinom papaka itd, tako da se citava prica svodi na obican trac.Naravno da su ih kupili i da ce jos kupovati, ali trebaju postojati konkretniji dokazi.

ODGOVORITE
Name

Vendeta

12.06.2015 15:58

Slažem se, a u eventualnom krivičnom postupku taj audio snimak bi predstavljao nezakonito pribavljen dokaz.

Name

Radojka Pjevčević

12.06.2015 15:11

A čije sudije su obustavile...i po čijem naređenju kriminalci iz SNSD?Dodikovom,jel to pravni entitet?

ODGOVORITE
Name

kiza

12.06.2015 15:16

DA LI VI ZNATE STA ZNACI REC DOSTOJANSTVO. MENI SE CINI DA NE ZNATE PA BIH VAS MALO ZAMOLIO DA POGLEDATE BILO KOJI RECNIK SRPSKOG JEZIKA, A AKO NISTE VEC NISTA DUGO CITALI MOZETE NACI U VIKPEDIJI NA INTERNETU. KOLIKO JA VIDIM KOMUNIZMU NIKAD KRAJA NA OVIM PROSTORIMA.

ODGOVORITE
Name

Mi sami

12.06.2015 15:29

Tacno mi ovog Viskovica zao.Ovako je prof.Mirjanic u proslom mandatu sluzio za ubjedjivanje naroda u budalestine iako je i sam znao da je to glupost.Sad ovaj Viskovic glumi ...Ok covjek ce to naplatiti dobro,ali ima li obraza iko...Kako ce vas narod da pljuje niste ni svijesni...Milion puta Viskovicu da izadjes za tu govornicu ne mozes da nas ubjedis da ono na snimku nije Zeljka...Svi vi za sto godina ne mozete popraviti sto ta polupismena seljancica za dan srusi.Vi ste budale ako to ne vidite.

ODGOVORITE
Name

borac

12.06.2015 15:33

U ovoj krizi najlakse doci do papaka a i rasulo je na pomolu zato uzmi ili ostavi papci ostaju papci uzimaju da ostanu a veca pogodba da predju zaradjuju dva puta.

ODGOVORITE
Name

boss

12.06.2015 15:33

Na ulice i motka po ledjima svima!!!Koje smo mi ovce za sisanje...pa ne treba im dozvoliti da se igraju sa nasim zivotima, ne zelim da neko nekompetentan prema politici, prema vodjenju drzave, prema upravljanju vlasti, prema upravljanju drzavne imovine vodi i upravlja i misli...Imaju metodi za rusenjem vlasti, a mislim da je vise nas obicnih (smrtnika)gradjana nego policajaca...svejedno R. Srpska i nema vojsku...zato svi u PUC!!!

ODGOVORITE
Name

Bogoljub

12.06.2015 15:38

Nas stari mudri narod je davno zapisao," ljudi su cesto posejani ali nicu retko".

ODGOVORITE
Name

kuja

12.06.2015 16:43

Opozicija polako popušta.

ODGOVORITE
Name

kurir

12.06.2015 16:50

Rekla je i to je ona. Papci su Vojin i Ilija..sa njima je najveci papak i izdajnik Mikovic.

ODGOVORITE
Name

realan

12.06.2015 16:55

Sve dok politicke stranke budu sintagma za društvo jednog lica...a gotovo sve da su takve...onda sasvim sigurno je da se mogu obustaviti istrage...ovdje je dokazana sprega izmedju razlicitih nivoa vlasti...zakonodavna izvršna i sudbena... U svijetu političkih ideja ako se po strani stavi nacionalni...što ostaje od političkih stranaka...samo go interes pojedinca...i zbog tog poplava papaka... I da nacionalni interes nije sam po sebi apriori dovoljan...govori podatak da unutar svih nacionalnih korpusa...izvršena je diferencija na bogate i siromašne...kao takvi smo podložni svim devijacijama...od terozizma nacional šovinizma klerofašizma...I zbog toga prst na čelo...p.s. Sadu kradu samo iz mog naroda mene...a kad ukažem na to prokazuju me izdajnikom...PEŽORATIVNO.

ODGOVORITE
Name

Logika...

12.06.2015 17:10

"Dragi deda umro si pred sam kraj svog zivota..."

ODGOVORITE
Name

Joe

12.06.2015 18:12

Koliko je baja Platio za obustavu?

ODGOVORITE
Name

Zločin

12.06.2015 19:14

Ubijate nas temeljito i ubrzano! Nadam se da ćete za to biti adekvatno nagrađeni od Boga. Ja sam u njega jos vjerujem. Poskupljuje struja a vi se bavite formulacijom određene tačke na sjednici. Znamo mi, vi ste perfekcionosti, mora biti sve na svom mjestu. Ne znam nikog ko vas ne mrzi.

ODGOVORITE
Name

kako nas ljuste.do zadnje pare.ko zadnju stoku

12.06.2015 19:41

Ko stoku nas tretiraju smiju nam se olos bez duse je to. Naj... smo nacisto. Jos se smiju.

ODGOVORITE
Name

Pele

12.06.2015 20:53

Kako je istraga obustavljena,kada nije ni vođena. Ko smije protiv baje,kada svi glavni od njega zavise.Nažalost.Nemojte sluđivati ovaj narod.

ODGOVORITE
Name

333

12.06.2015 21:13

Sef kluba poslanika SNSD neki dan daje izjavu i kaze ceterest dva.Takvi neskolovani nam vode drzavu.

ODGOVORITE
Name

BL

12.06.2015 21:29

Srbima neprijatelji i ne trebaju jer se sami unistavaju.

ODGOVORITE
Name

pušiona

12.06.2015 23:01

Ovakvih spodoba nema nigdje osim na Balkanu.

ODGOVORITE
Name

Ghjj

13.06.2015 05:42

Jos ce kupiti papaka neka kupuju kad je lud narod glasao za njih papkare ovo je drzava prevare

ODGOVORITE
Name

bl

13.06.2015 07:48

Šta onda građani mogu očekivati od pravosuđa?

ODGOVORITE
Name

dott

13.06.2015 09:15

Pricati o dostojanstvu parlamenta u kome sjede papci pa to je vrijedjanje zdravog razuma.

ODGOVORITE
Name

spust

14.06.2015 19:33

Brđani nam kapu kroje ;)

ODGOVORITE