Видео: Срби на Хрвате! То никад не може да буде досадно!

Вечерас се у Торонту игра вечити дерби између Белих Орлова и Кроације!

Фудбал 12.06.2015 | 18:30
Видео: Срби на Хрвате! То никад не може да буде досадно!

Кад се сретну Срби и Хрвати, ту увек пршти. На ком год крају света да се сретну, у којем год спорту да играју, па ће тако и вечерас бити изузетно занимљиво на стадиону Лампорт у Торонту где се у 01.00 по нашем времену игра велики дерби између Српских Белих Орлова и Торонто Кроације!

У питању је меч 6. кола канадског првенства, у које домаћини улазе са петог места (осам бодова из пет мечева), а гости са треће позиције (10 бодова из пет утакмица). Врло изједначено, а такве су и квоте у кладионицама - и кец и двојка носе квоту 2,55, док је на реми квота 3,35.

За оне који не знају, у питању су клубови основани од стране српских, односно хрватских исељеника у Канади, а и једни и други играју у елитном рангу такмичења ове државе (Торонто, Ванкувер Вајткепс и Монтреал Импакт чланови су америчке МЛС лиге).

Иако је претходних година за њих играло неколико „странаца“ састав Белих Орлова чине искључиво играчи српског порекла, а предводи их тренер Урош Стаматовић, познати прволигашки играч, који је носио дресове чачанског Борца, Младости из Лучана, Слободе из Ужице, а најпознатији је из периода кад је играо за кулски Хајдук (1998/2004). Међу првотимцима Орлова има доста играча који су били у нашој Суперлиги, попут Витомира Јелића, Бранислава Вукомановића, Драгана Драгутиновића...

С друге стране, на клупи Торонто Кроације седи Велимир Црљан, али он у тиму има готово подједнак број Хрвата и играча других националности, као што су Канађани, Халибурто Херис, Хајден Фицвилијамс, Николас Линдзи...

Торонто Кроација је досад био нешто успешнији: тим који је 2012. и 2013. био шампион Канаде (Орлови последњи пут узели титулу 2008) је у 23 сусрета забележио девет победа, српски клуб славио је седам пута, а исто толико мечева завршено је нерешеним резултатом.

На видео-снимку можете погледати атмосферу с једног од претходних дербија.

Коментари / 0

Оставите коментар