Video: Srbi na Hrvate! To nikad ne može da bude dosadno!

Večeras se u Torontu igra večiti derbi između Belih Orlova i Kroacije!

Fudbal 12.06.2015 | 18:30
Video: Srbi na Hrvate! To nikad ne može da bude dosadno!

Kad se sretnu Srbi i Hrvati, tu uvek pršti. Na kom god kraju sveta da se sretnu, u kojem god sportu da igraju, pa će tako i večeras biti izuzetno zanimljivo na stadionu Lamport u Torontu gde se u 01.00 po našem vremenu igra veliki derbi između Srpskih Belih Orlova i Toronto Kroacije!

U pitanju je meč 6. kola kanadskog prvenstva, u koje domaćini ulaze sa petog mesta (osam bodova iz pet mečeva), a gosti sa treće pozicije (10 bodova iz pet utakmica). Vrlo izjednačeno, a takve su i kvote u kladionicama - i kec i dvojka nose kvotu 2,55, dok je na remi kvota 3,35.

Za one koji ne znaju, u pitanju su klubovi osnovani od strane srpskih, odnosno hrvatskih iseljenika u Kanadi, a i jedni i drugi igraju u elitnom rangu takmičenja ove države (Toronto, Vankuver Vajtkeps i Montreal Impakt članovi su američke MLS lige).

Iako je prethodnih godina za njih igralo nekoliko „stranaca“ sastav Belih Orlova čine isključivo igrači srpskog porekla, a predvodi ih trener Uroš Stamatović, poznati prvoligaški igrač, koji je nosio dresove čačanskog Borca, Mladosti iz Lučana, Slobode iz Užice, a najpoznatiji je iz perioda kad je igrao za kulski Hajduk (1998/2004). Među prvotimcima Orlova ima dosta igrača koji su bili u našoj Superligi, poput Vitomira Jelića, Branislava Vukomanovića, Dragana Dragutinovića...

S druge strane, na klupi Toronto Kroacije sedi Velimir Crljan, ali on u timu ima gotovo podjednak broj Hrvata i igrača drugih nacionalnosti, kao što su Kanađani, Haliburto Heris, Hajden Ficvilijams, Nikolas Lindzi...

Toronto Kroacija je dosad bio nešto uspešniji: tim koji je 2012. i 2013. bio šampion Kanade (Orlovi poslednji put uzeli titulu 2008) je u 23 susreta zabeležio devet pobeda, srpski klub slavio je sedam puta, a isto toliko mečeva završeno je nerešenim rezultatom.

Na video-snimku možete pogledati atmosferu s jednog od prethodnih derbija.

Komentari / 0

Ostavite komentar