Најава, квалификације за ЕП вечерас: ХРВ - ИТА на празном Пољуду!

Много тога ће се решити у овој рунди квалификација за Европско првенство које ће се одржати у Француској 2016. година, велики број репрезентација утакмице су „бити или не бити“...

Фудбал 12.06.2015 | 16:30
Најава, квалификације за ЕП вечерас: ХРВ - ИТА на празном Пољуду!

Светски шампиони знају да је враг однео шалу. Након пораза од Пољске и нерешеног исхода са Републиком Ирском, Јоаким Лев је свестан да ништа осим победе против слабашног Гибралтара не долази у обзир. Добро би било да победа буде што убедљивија, јер како ствари стоје, гол-разлика би могла да буде значајан фактор.

Словенија дочекује Енглеску надајући се повољном резултату. "Змајчеки" су добили праву фудбалску лекцију на "Вемблију, али сигурно су много научили из тог пораза. Иако још један пораз од Рунија и дружине не би био смак света, бод би био велики као кућа у овој веома уједначеној групи.

Шпанци се не прослављају у овом циклусу, али освајају бодове, што је супротност у односу на већину њихове фудбалске историје. Белорусија има квалификације за заборав, много посла очекује њихов фудбалски савез и тешко је видети како могу да запрете Шпанцима. Дел Боске би што пре оверио визу за Француску, а онда испробао неке нове играче и комбинације.

На празном "Пољуду", снаге ће одмерити Хрватска и Италија, а "ватрени" издржавају казну због нереда које су њихови навијачи направили на дуелу у Милану.

Пред овај меч, јасно је да ће обе репрезентације на ЕП у Француској. И по бодовима и по квалитету, ове две екипе су миљама испред свих осталих ривала у групи и тешко је видети како неће завршити као први и други. Али, између ових суседа, престиж је велика ствар и дуели су увек ватрени.

На поменутом мечу у Милану било је 1:1. Хрватска ће се уздати у звезде шпанских великана, Ивана Ракитића, Луку Модрића и Марија Манџукића, док је репрезентација Италије добрим делом састављена од играча који наступају за Јувентус. Само, вероватно ће бити без најбољег штопера Ђорђа Кјелинија, који није могао да игра ни у финалу Лиге шампиона.

Коментари / 0

Оставите коментар