Najava, kvalifikacije za EP večeras: HRV - ITA na praznom Poljudu!

Mnogo toga će se rešiti u ovoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se održati u Francuskoj 2016. godina, veliki broj reprezentacija utakmice su „biti ili ne biti“...

Fudbal 12.06.2015 | 16:30
Najava, kvalifikacije za EP večeras: HRV - ITA na praznom Poljudu!

Svetski šampioni znaju da je vrag odneo šalu. Nakon poraza od Poljske i nerešenog ishoda sa Republikom Irskom, Joakim Lev je svestan da ništa osim pobede protiv slabašnog Gibraltara ne dolazi u obzir. Dobro bi bilo da pobeda bude što ubedljivija, jer kako stvari stoje, gol-razlika bi mogla da bude značajan faktor.

Slovenija dočekuje Englesku nadajući se povoljnom rezultatu. "Zmajčeki" su dobili pravu fudbalsku lekciju na "Vembliju, ali sigurno su mnogo naučili iz tog poraza. Iako još jedan poraz od Runija i družine ne bi bio smak sveta, bod bi bio veliki kao kuća u ovoj veoma ujednačenoj grupi.

Španci se ne proslavljaju u ovom ciklusu, ali osvajaju bodove, što je suprotnost u odnosu na većinu njihove fudbalske istorije. Belorusija ima kvalifikacije za zaborav, mnogo posla očekuje njihov fudbalski savez i teško je videti kako mogu da zaprete Špancima. Del Boske bi što pre overio vizu za Francusku, a onda isprobao neke nove igrače i kombinacije.

Na praznom "Poljudu", snage će odmeriti Hrvatska i Italija, a "vatreni" izdržavaju kaznu zbog nereda koje su njihovi navijači napravili na duelu u Milanu.

Pred ovaj meč, jasno je da će obe reprezentacije na EP u Francuskoj. I po bodovima i po kvalitetu, ove dve ekipe su miljama ispred svih ostalih rivala u grupi i teško je videti kako neće završiti kao prvi i drugi. Ali, između ovih suseda, prestiž je velika stvar i dueli su uvek vatreni.

Na pomenutom meču u Milanu bilo je 1:1. Hrvatska će se uzdati u zvezde španskih velikana, Ivana Rakitića, Luku Modrića i Marija Mandžukića, dok je reprezentacija Italije dobrim delom sastavljena od igrača koji nastupaju za Juventus. Samo, verovatno će biti bez najboljeg štopera Đorđa Kjelinija, koji nije mogao da igra ni u finalu Lige šampiona.

Komentari / 0

Ostavite komentar