''Змајеви'', главу горе!

Рукометна репрезентација Босне и Херцеговине није успјела да савлада Бјелорусију и тако обезбиједи пласман на Европско првенство у Пољској 2016. године. Теоретске шансе и даље постоје, истина, веома мале.

Остали спортови 13.06.2015 | 10:15
''Змајеви'', главу горе!

Након завршене рукометне утакмице између репрезентација Босне и Херцеговине и Бјелорусије (22:22), селектор Драган Марковић кратко се обратио медијима, рекавши да је задовољан игром у одбрани, док је за напад репрезентативцима фалило снаге.

"Изгинули смо за сваку лопту, у одбрани смо заиста били одлични, док у нападу није било више снаге. Малиновић и Прце су били лимитирани, без снаге. Нисмо поентирали стопостотне прилике, а противник јесте и на томе им честитамо, као и на побједи", изјавио је Марковић.

Додао је да шанса није добро искориштена ни на домаћем терену, ни у Бјелорусији.

"Тешко је даље. Нисмо искористили праву шансу, ни овдје ни у Бјелорусији. Сигурно да има и неких недостатака у квалитету, да поентирамо до краја и докрајчимо противника. Овако смо били у грчу, а играчи су се потрошили и физички и психички. Нисмо играли течно и за тим можемо жалити. Можда је требало још горива са клупе, попут Челице и Карачића. Задовољан сам игром Перића и Тарабокије, добро су отворили утакмицу. Највише ми је жао због ове дивне публике и атмосфере у Зеници, јер су требали причати о нашој побједи", закључио је селектор рукометне репрезентације БиХ.

Ремијем у Зеници, бх. рукометаши дошли су у незавидан положај прије задњег кола које се игра за три дана. Бјелорусија ће тада играти против Литваније и у случају побједе готово сигурно биће учесник ЕП-а, јер је тешко за очекивати да БиХ у Данској може направити сензацију и доћи од тријумфа.

Ипак, изабраници Драгана Марковића требају дићи главу горе. И у синоћњем мечу показали су да се равноправно могу носити са понајбољим репрезентацијама Европе, па зашто се не надати чуду у Копенхагену? И ако не успију, није крај свијета. Биће још прилика да се оде на велико такмичење.

Од репрезентација из регије пласман на ЕУРО 2016 већ је изборила рукометна велесила Хрватска, као и Словенија. У посљедњем квалификационом колу 14. јуна исто имају прилику учинити Црна Гора и Србија у групи 4, те Македонија у групи 6.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Емоције

13.06.2015 08:21

Нека Србија продје даље, за њих навијамо, ови овамо никад нису знали рукомет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сава Ковацевиц

13.06.2015 13:37

Ти говорис у своје име и србуј у своје име, знаци у једнини писес.. Мени је лицно дразе гледат босанцеросе како се боре за моју земљу. И колијевка југо-рукомета је Босна.