Интерпол напустио ФИФА-у!

Међународна криминалистичка полицијска организација Интерпол привремено је прекинула пројекат сарадње вредан 20 милиона евра са ФИФА.

Фудбал 13.06.2015 | 09:00
Интерпол напустио ФИФА-у!

Генерални секретар Интерпола Јирген Сток рекао је да је одлука о суспензији сарадње са ФИФА донета "у светлу тренутне ситуације у којој је ФИФА".

Интерпол се у мају 2011. године договорио са ФИФА да током 10 година финансира програм борбе против намештања мечева.

Велики корупционашки сканадал избио је у ФИФА крајем маја, када су у хотелу у Цириху ухапшења седморица званичника те организације, да би недуго затим и председник ФИФА Сеп Блатер поднео оставку.

ФИФА разочарана

Међународна фудбалска федерација (ФИФА) разочарана је одлуком Интерпола да привремено прекине сарадњу у борби против намештања утакмица.

"Разочарани смо сазнањем да је Интерпол суспендовао сарадњу са ФИФА у борби против наместања у фудбалу. Наша сарадња у последње четири године била је кључна у решавању међунардних проблема са намештањем мечева", каже се у саопштењу ФИФА.

Како се наводи, "успех овог програма нема никакве везе са тренутним проблемима са којима се суочава ФИФА"

"Мислимо да ће ова једнострана одлука имати негативан утицај на борбу против криминалних активности. ФИФА остаје посвећена овој важној и успешној сарадњи и радиће на томе да се она што је могуће пре настави", закључује се у саопштењу ФИФА.

Интерпол се у мају 2011. године договорио са ФИФА да се током 10 година финансира програм борбе против намештања мечева.

Коментари / 0

Оставите коментар