Interpol napustio FIFA-u!

Međunarodna kriminalistička policijska organizacija Interpol privremeno je prekinula projekat saradnje vredan 20 miliona evra sa FIFA.

Fudbal 13.06.2015 | 09:00
Interpol napustio FIFA-u!

Generalni sekretar Interpola Jirgen Stok rekao je da je odluka o suspenziji saradnje sa FIFA doneta "u svetlu trenutne situacije u kojoj je FIFA".

Interpol se u maju 2011. godine dogovorio sa FIFA da tokom 10 godina finansira program borbe protiv nameštanja mečeva.

Veliki korupcionaški skanadal izbio je u FIFA krajem maja, kada su u hotelu u Cirihu uhapšenja sedmorica zvaničnika te organizacije, da bi nedugo zatim i predsednik FIFA Sep Blater podneo ostavku.

FIFA razočarana

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) razočarana je odlukom Interpola da privremeno prekine saradnju u borbi protiv nameštanja utakmica.

"Razočarani smo saznanjem da je Interpol suspendovao saradnju sa FIFA u borbi protiv namestanja u fudbalu. Naša saradnja u poslednje četiri godine bila je ključna u rešavanju međunardnih problema sa nameštanjem mečeva", kaže se u saopštenju FIFA.

Kako se navodi, "uspeh ovog programa nema nikakve veze sa trenutnim problemima sa kojima se suočava FIFA"

"Mislimo da će ova jednostrana odluka imati negativan uticaj na borbu protiv kriminalnih aktivnosti. FIFA ostaje posvećena ovoj važnoj i uspešnoj saradnji i radiće na tome da se ona što je moguće pre nastavi", zaključuje se u saopštenju FIFA.

Interpol se u maju 2011. godine dogovorio sa FIFA da se tokom 10 godina finansira program borbe protiv nameštanja mečeva.

Komentari / 0

Ostavite komentar