Видео: Чиле побједом против Еквадора отворио Копа Америка!

Фудбалери Чилеа савладали су Еквадор са 2:0 (0:0) у Сантијагу на отварању Копа Америка.

Фудбал 12.06.2015 | 14:15
Видео: Чиле побједом против Еквадора отворио Копа Америка!

У 67. минуту Артуро Видал је из пенала донео предност домаћину, а на шест минута до краја резервиста Едуардо Варгас потврдио је тријумф на Националном стадиону.

У ноћи између петка и суботе, од 1.30 по средњоевропском времену, игра се други меч А групе између Мексика и Боливије, а у суботу увече на програму су мечеви Б групе, Уругвај – Јамајка (21.00) и Аргентина – Парагвај (23.30).

Чиле никада није освојио трофеј у 99 година дугој историји Копа Америка (четири пута су били вицешампиони, последњи пут 1987), а после изврсног издања на Мундијалу прошлог лета, сада су главни фаворити после Бразила и Аргентине.

Домаћин је и у првом полувремену био бољи, директним и оштрим пасовима стварали су шансе, али недостајала им је завршница, пошто су непрецизни били Санчес и Исла. Са друге стране, Еквадор се бранио и претио из контре, а у једној таквој ситуацији Фидел Мартинес натерао је голмана Брава да направи параду како би спречио гол.

Кључни моменат меча догодио се у 67. минуту – Видал је пао после дуела са Болањосом, потом је сâм и преузео одговорност и реализовао пенал. На шест минута до краја Чиле је казнио лошу реакцију одбране Еквадора, а Варгас није имао тежак посао после асистенције Санчеса.

Ипак, мало је недостајало да који минут раније Еквадор изједначи, пошто је Енер Валенсија погодио пречку.

До краја је Матијас Фернандес искључен због старта на Паредесу, али Чиле неће много туговати због тога јер је најважнији циљ остварен.

На Копа Америка учествује 12 тимова, три групе по четири, а у четвртфинале ће проћи по две најбоље из сваке групе, као и два најбоља трећепласирана тима.

Коментари / 0

Оставите коментар