Video: Čile pobjedom protiv Ekvadora otvorio Kopa Amerika!

Fudbaleri Čilea savladali su Ekvador sa 2:0 (0:0) u Santijagu na otvaranju Kopa Amerika.

Fudbal 12.06.2015 | 14:15
Video: Čile pobjedom protiv Ekvadora otvorio Kopa Amerika!

U 67. minutu Arturo Vidal je iz penala doneo prednost domaćinu, a na šest minuta do kraja rezervista Eduardo Vargas potvrdio je trijumf na Nacionalnom stadionu.

U noći između petka i subote, od 1.30 po srednjoevropskom vremenu, igra se drugi meč A grupe između Meksika i Bolivije, a u subotu uveče na programu su mečevi B grupe, Urugvaj – Jamajka (21.00) i Argentina – Paragvaj (23.30).

Čile nikada nije osvojio trofej u 99 godina dugoj istoriji Kopa Amerika (četiri puta su bili vicešampioni, poslednji put 1987), a posle izvrsnog izdanja na Mundijalu prošlog leta, sada su glavni favoriti posle Brazila i Argentine.

Domaćin je i u prvom poluvremenu bio bolji, direktnim i oštrim pasovima stvarali su šanse, ali nedostajala im je završnica, pošto su neprecizni bili Sančes i Isla. Sa druge strane, Ekvador se branio i pretio iz kontre, a u jednoj takvoj situaciji Fidel Martines naterao je golmana Brava da napravi paradu kako bi sprečio gol.

Ključni momenat meča dogodio se u 67. minutu – Vidal je pao posle duela sa Bolanjosom, potom je sâm i preuzeo odgovornost i realizovao penal. Na šest minuta do kraja Čile je kaznio lošu reakciju odbrane Ekvadora, a Vargas nije imao težak posao posle asistencije Sančesa.

Ipak, malo je nedostajalo da koji minut ranije Ekvador izjednači, pošto je Ener Valensija pogodio prečku.

Do kraja je Matijas Fernandes isključen zbog starta na Paredesu, ali Čile neće mnogo tugovati zbog toga jer je najvažniji cilj ostvaren.

Na Kopa Amerika učestvuje 12 timova, tri grupe po četiri, a u četvrtfinale će proći po dve najbolje iz svake grupe, kao i dva najbolja trećeplasirana tima.

Komentari / 0

Ostavite komentar