Подсвијест блокира дијету

Француски психијатар Стефан Клеже тврди да је подсвест крива за неуспеле дијете. Многе жене се подсвесно везују за своје облине, можда и стога што су им такве биле мајке и баке.

Здравље 12.06.2015 | 12:52
Подсвијест блокира дијету

Управо сте окончали још једну у низу дијета и схватили да опет нисте успели да смршате... Језичак на ваги се нимало није померио, иако сте се придржавали свих правила.

Француски психијатар Стефан Клеже тврди да је подсвест крива за неуспеле дијете. Многе жене се подсвесно везују за своје облине, можда и стога што су им такве биле мајке и баке које су веома волеле и поштовале, или се плаше да ће мршављењем остати без "невидљиве заштите" од света или неће моћи да препознају свој одраз у огледалу.

-Ако су ваша мајка, бака и остале рођаке биле пуначке, једини начин да се ослободите тог наслеђа јесте да научите да се супротставите породичном притиску. Када вас мајка трећи пут понуди својим укусним колачима, јасно јој дајте до знања да ћете се много боље и здравије осећати са неколико килограма мање.

-Иако тога уопште нисте свесни, можда су вам килограми невидљиви штит од спољног света или алиби да побегнете од љубавних веза, зато што сте се недавно дубоко разочарали. Све су то показатељи да сте емотивно незрела особа. Радите на себи како бисте изградили другачије механизме одбране. После неуспшене везе, дајте себи времена да је преболите и извучете поуку из тог искуства.

-Плашите се да ћете уколико драстично смршате изгубити сопствени идентитет јер сте увек себе доживљавали као слатку и симпатичну дебељуцу. У том случају требало би да се определите за постепено мршављење, за спору и дугу дијету која ће вас постепено мењати, како бисте имали довољно времена да се привикнете на нови изглед. Најбоље је да дијету почнете паралелно са променама на другим пољима, као што је нови посао, други партнер, постпорођајни период, пресељење...

Супер жена

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Александар

18.06.2015 15:24

Почетак програма регулисања телесне тежине може бити тежак, док пут ка испуњењу постављених циљева може изгледати напоран и дуг.Цлеан 9 је програм који је пре свега намењен за Детоксикацију тј. као детоксикациони програм који ће вам помоћи да започнете свој пут ка здрављу и жељеним облинама. Са овим програмом, доказано је у пракси, може се смањити чак и до 4 цм у обима стим што је за особе које имају потребу за већим скидањем килаже и регулисања масноћа неопходно је да након коришћење Ц9 пакета наставе са коришћењем пакета Ф.И.Т. 1 хттпс://алојавера.wордпресс.цом

ОДГОВОРИТЕ