Наставак четврте сједнице 23. јуна

Четврта редовна сједница Народне скупштине Републике Српске биће настављена у уторак, 23. јуна, а по њеном по завршетку биће одржана посебна сједница парламента, одлучио је данас скупштински Колегијум.

Република Српска 12.06.2015 | 12:12
Наставак четврте сједнице 23. јуна

Предсједник парламента Српске Недељко Чубриловић рекао је да ће на посебној сједници бити разматрана информација "о куповини народних посланика приликом избора Владе Републике Српске 18. децембра прошле године", на приједлог групе народних посланика.

Он је рекао новинарима да ће по завршетку посебне сједнице у сриједу или четвртак бити одржана пета редовна сједница Народне скупштине Републике Српске, која ће бити настављена 14. јула у 10.00 часова.

Чубриловић је навео да оквирни приједлог пете редовне сједнице парламента Српске садржи укупно 24 тачке дневног реда, од чега девет приједлога закона, шест нацрта закона, неколико извјештаја и информација.

Коментаришући иницијативу потпредсједника Републике Српске Рамиза Салкића да у дневни ред скупштинског засједања буде уврштен приједлог резолуције о осуди "геноцида" у Сребреници, Чубриловић је рекао да је та иницијатива разматрана на скупштинском колегијуму.

"Констатовано је да је ову иницијативу поднио ненадлежан појединац или институција. Злоупотребљена је институција потпредсједника Републике Српске због чега није уврштено као валидна тачка дневног реда", истакао је Чубриловић.

Он је подсјетио да су се Народна скупштина и Влада Републике Српске више пута кроз разне иницијативе изјашњавале о злочину који се десио у Сребреници.

Говорећи о најављеном поскупљењу електричне енергије у Српској од 9,4 одсто за домаћинства, Чубриловић је рекао да је ДНС против поскупљења струје.

"ДНС није учествовао у доношењу такве одлуке која је у искључивој надлежности Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске и изразиће своје незадовољство због тога", рекао је Чубриловић, који је високи функционер ове странке.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Микајло

12.06.2015 10:22

Е мој Србине никад памети нецес доци..........

ОДГОВОРИТЕ
Name

бојкот

12.06.2015 10:38

Одлуцио "СКУПСТИНСКИ КОЛЕГИУМ",- једу оно сто се не једе ............

ОДГОВОРИТЕ