Nastavak četvrte sjednice 23. juna

Četvrta redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena u utorak, 23. juna, a po njenom po završetku biće održana posebna sjednica parlamenta, odlučio je danas skupštinski Kolegijum.

Republika Srpska 12.06.2015 | 12:12
Nastavak četvrte sjednice 23. juna

Predsjednik parlamenta Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da će na posebnoj sjednici biti razmatrana informacija "o kupovini narodnih poslanika prilikom izbora Vlade Republike Srpske 18. decembra prošle godine", na prijedlog grupe narodnih poslanika.

On je rekao novinarima da će po završetku posebne sjednice u srijedu ili četvrtak biti održana peta redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, koja će biti nastavljena 14. jula u 10.00 časova.

Čubrilović je naveo da okvirni prijedlog pete redovne sjednice parlamenta Srpske sadrži ukupno 24 tačke dnevnog reda, od čega devet prijedloga zakona, šest nacrta zakona, nekoliko izvještaja i informacija.

Komentarišući inicijativu potpredsjednika Republike Srpske Ramiza Salkića da u dnevni red skupštinskog zasjedanja bude uvršten prijedlog rezolucije o osudi "genocida" u Srebrenici, Čubrilović je rekao da je ta inicijativa razmatrana na skupštinskom kolegijumu.

"Konstatovano je da je ovu inicijativu podnio nenadležan pojedinac ili institucija. Zloupotrebljena je institucija potpredsjednika Republike Srpske zbog čega nije uvršteno kao validna tačka dnevnog reda", istakao je Čubrilović.

On je podsjetio da su se Narodna skupština i Vlada Republike Srpske više puta kroz razne inicijative izjašnjavale o zločinu koji se desio u Srebrenici.

Govoreći o najavljenom poskupljenju električne energije u Srpskoj od 9,4 odsto za domaćinstva, Čubrilović je rekao da je DNS protiv poskupljenja struje.

"DNS nije učestvovao u donošenju takve odluke koja je u isključivoj nadležnosti Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske i izraziće svoje nezadovoljstvo zbog toga", rekao je Čubrilović, koji je visoki funkcioner ove stranke.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mikajlo

12.06.2015 10:22

E moj Srbine nikad pameti neces doci..........

ODGOVORITE
Name

bojkot

12.06.2015 10:38

Odlucio "SKUPSTINSKI KOLEGIUM",- jedu ono sto se ne jede ............

ODGOVORITE