Заплијењено око 460.800 цигарета

На граничном прелазу Прешево спријечен је покушај кријумчарења скоро 460.800 цигарета разних робних марки, чија је вриједност 23.000 евра, саопштила је данас Управа царина.

Србија 12.06.2015 | 11:09
Заплијењено око 460.800 цигарета

Цариници су, у сарадњи с полицијом, ноћас на улазној страни граничног прелаза заплијенили цигарете које су дијелом имале македонске акцизне маркице, а дијелом су били без акцизних маркица.

Цигарете су биле сакривене у камперу њемачких регистарских ознака, којим је управљао њемачки држављанин, поријеклом из БиХ. Он је цариницима рекао да нема ништа да пријави за контролу, након чега је возило ипак детаљно прегледано и том приликом је испод задњег браника најпре пронађено око 20 боксова цигарета, наводи се у саопштењу.

Преостала количина цигарета (Марлборо,Wест, Ронхил, Аура, Бонд, Дрина, Бош, Цамел, Давидоф, Wалтер Wолф), била је сакривена у простору испод туш кабине, испод патоса и испод кревета у задњем делу возила, где је направљен и специјални "бункер" намењен кријумчарењу.

Против њемачког држављанина је покренут прекршајни поступак, а цигарете и кампер су привремено задржани, додаје се у саопштењу.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар