Zaplijenjeno oko 460.800 cigareta

Na graničnom prelazu Preševo spriječen je pokušaj krijumčarenja skoro 460.800 cigareta raznih robnih marki, čija je vrijednost 23.000 evra, saopštila je danas Uprava carina.

Srbija 12.06.2015 | 11:09
Zaplijenjeno oko 460.800 cigareta

Carinici su, u saradnji s policijom, noćas na ulaznoj strani graničnog prelaza zaplijenili cigarete koje su dijelom imale makedonske akcizne markice, a dijelom su bili bez akciznih markica.

Cigarete su bile sakrivene u kamperu njemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao njemački državljanin, porijeklom iz BiH. On je carinicima rekao da nema ništa da prijavi za kontrolu, nakon čega je vozilo ipak detaljno pregledano i tom prilikom je ispod zadnjeg branika najpre pronađeno oko 20 boksova cigareta, navodi se u saopštenju.

Preostala količina cigareta (Marlboro,West, Ronhil, Aura, Bond, Drina, Boš, Camel, Davidof, Walter Wolf), bila je sakrivena u prostoru ispod tuš kabine, ispod patosa i ispod kreveta u zadnjem delu vozila, gde je napravljen i specijalni "bunker" namenjen krijumčarenju.

Protiv njemačkog državljanina je pokrenut prekršajni postupak, a cigarete i kamper su privremeno zadržani, dodaje se u saopštenju.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar