Селектор Израела: Фудбал нема везе са религијом!

Селектор Израела Ели Гутман одбацио је све конотације везане за религију и нагласио да је ријеч о фудбалској утакмици са Босном и Херцеговином, која се игра у петак (20.45 х) у оквиру квалификација за пласман на ЕУРО 2016.

Фудбал 12.06.2015 | 09:45
Селектор Израела: Фудбал нема везе са религијом!

Испад израелског фудбалера Бен Сахе, који је раније изјавио да Израелце додатно мотивише чињеница да ће у Зеници играти на "муслиманском тлу" конференција за новинаре шефа струке гостију Елија Гутмана отворена је "помало неугодним питањем".

Питање се односило на то да ли је та "мотивација" дошла од израелског селектора.

"Од кад смо слетјели у Сарајево могу вам рећи да се дивно осјећамо. Босанци су нам омогућили да се добро осјећамо што веома цијенимо. И желио бих се захвалити на томе. Ако бих морао да мотивишем играче кроз ту тему не бих био добар тренер. Оно што могу рећи је да у Израелу играју различите националности што цијеним јер ми имамо и Черкезе и Јевреје и муслимане.Ово нема везе са вјерским убјеђењима јер сви на свијету имамо своју религију и то се мора поштовати и не смије се повезати с фудбалом", изјавио је Гутман.

Он каже како неће бити лако против БиХ и да овај сусрет нема додирних тачака с оним који се играо у Израелу (3:0).

"Знам да сутрашња утакмица неће имати никакве везе с утакмицом у Израелу. Тај резултат није дао праву слику нивоа квалитета у обје националне репрезентације. Знамо да БиХ има добре нападаче а ми смо се за то и спремили", додао је селектор Израела.

Оптимиста уочи овог сусрета је и капитен израелског тима Бен Хаим, доскорашњи члан енглеског Чарлтона, а сада фудбалера Макабија из Тел Авива.

"Оно што могу рећи јесте да смо свјесни да имамо јаког противника насупрот себе и сприемили смо се за то. Ми нисмо много мијењали екипу и тај заједнички приступ је наша предност и надам се да ћемо то показати на терену", рекао је Бен Хаим, капитен израелског националног тима.

Подсјећамо, утакмица између репрезентација БиХ и Израела игра се вечерас на стадиону Билино поље у Зеници с почетком у 20.45 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар