Предраг Спасић - НАЈГОРИ трансфер Реала у историји!

Новинар шпанске "Марке" Пабло Дијаз, који пише о детаљима из прошлости Примере, најновију колумну посветио је некадашњем југословенском репрезентативцу и фудбалеру Партизана и Реал Мадрида, Предрагу Спасићу.

Фудбал 12.06.2015 | 20:00
Предраг Спасић - НАЈГОРИ трансфер Реала у историји!

Крагујевчанин Предраг Спасић имао је врхунац фудбалске каријере имао на почетку 90-их година прошлог века, када је као стандардни југословенски репрезентативац, под вођством Ивице Осима, потписао уговор са Реал Мадридом.

Добре партије у Осимовој репрезентацији, поготово на Мундијалу 1990. године, пепоручиле су га да исте године направи сензационалан трансфер - из Партизана (за који је играо од 1988. до 1990.) потпише уговор са Реалом. Трансфер је вредео тадашњих 200 милиона пезета (отприлике данашњих 1,2 милиона евра).

Ликом и делом Предрага Спасића позабавио се новинар Марке Пабло Дијаз који у својим колумнама редовно пише о детаљима из прошлости Примере. У најновијој под називом "Најгори трансфери Примере", писао је о Спасићу. Заправо, Спасићем је отворио ову тему, с обзиром на то да је ово први део колумне.

"Овај фељтон почињемо Предрагом Спасићем, најготим појачањем у Примери", написао је он у уводу.

Наводно се тадашњи председник Реал Мадрида Рамон Мендоза одлучио за Спасића након што је погледао видео снимак српског "вечитог дербија". Требало је да види Дејана Савићевића, а запазио је бескомпромисног дефанзивца Предрага Спасића.

За годину дана играња у Реалу, наводи новинар Марке, Спасић се није прославио.

"Најпознатија Спасићева акција у дресу Реал Мадрида је заправо онај комичан аутогол на Ноу Кампу против Барселоне. Питам се каква би била слика да је пред њега дошао Меси са лоптом у ногама. Ако је Боатенг пао као дрво, не знам шта би се догодило са јадним Спасићем", написао је новинар "Марке".

Спасић је убрзо напустио Реал и прешао у Осасуну, али никада није опростио Реалу третман који је имао, подсећа Дијаз и наводи да је Крагујевчанин од тада редовно навијао за Барселону.

Подсетио је и на Спасићев надимак "Агент", и на једну његову изјаву:

"Тренери су ми говорили да 'ухапсим' играча којег треба да чувам, да се постарам да не пипне лопту. А рођен сам 13. маја, што је био Дан безбедности у некадашњој Југославији".

Коментари / 0

Оставите коментар